УГЉЕВИК: ФИНАЛНИ ТУРНИР У ЏУДОУ ОКУПИО ОКО 300 ОСНОВАЦА ИЗ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ФИНАЛНИ ТУРНИР У ЏУДОУ ОКУПИО ОКО 300 ОСНОВАЦА ИЗ СРПСКЕ


Foto
 Угљевик је данас домаћин финалног републичког такмичења основних школа у џудоу, у оквиру Малих олимпијских игара, на којем учествује више од 300 такмичара.
 
Такмичење је отворио стручни сарадник за спорт у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске Ненад Рађевић који је истакао да Мале олимпијске игре из године у годину имају све већи успјех.
 
Рађевић је поздравио такмичаре, који долазе из 23 основне школе из Републике Српске и захвалио Џудо савезу за подршку.
 
Начелник Угљевика Василије Перић пожелио је срећу такмичарима, оцијенивши да је данашње такмичење уједно и афирмација џудоа у овој подмајевичкој општини.
 
"Угљевик је данас посебно лијеп јер ова дивна дјеца гостују промовишући џудо и спорт уопште а наш Угљевик је познат као град спорта и младих", рекао је Перић.
 
Он је нагласио да су спорт и физичка активност изузетни важни за ментални и физички развој дјеце те да се у општини Угљевик посебна пажња обраћа према здрављу младих и бављењу спортом.


 
Предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић рекао је да је ово прво републичко такмичење у џудоу у редовном програму, а да је до сада то било на експерименталном нивоу кроз пројекат који су добили од Свјетске џудо федерације.
 
Павловић је захвалио ресорном министарству јер је дало могућност да џудо буде уврштен у такмичење Малих олимплијских игара Републике Српске.
 
Директор Основне школе "Алекса Шантић" из Угљевика Владимир Ђокић поручио је такмичарима да слиједе пут успјешног џудисте Немање Мајдова и пожелио им да у будућности буду учесници Олимпијских игара.