PANTERI UČESTVOVALI NA EURO KUPU U MARIBORU :: Semberija INFO ::

 

PANTERI UČESTVOVALI NA EURO KUPU U MARIBORU


Proteklog vikenda, 22. i 23. juna u Sloveniji je pod kišobranom Evropske džudo unije održan Evropski kup za starije pionire „Hoče-Maribor 2024“. Nastupilo 203 takmičara (140 dječaka i 63 djevojke) iz 86 džudo klubova iz 13 zemalja (BiH, Bugarska, Češka, Hrvatska, Estonija, Njemačka, Mađarska, Italija, Latvija, Slovenija, Srbija, Slovačka i Ukrajina).


 
Iz Bosne i Hercegovine je nastupilo 11 takmičara a među njima - troje iz Bijeljine. Naime, Džudo klub „Panter“ iz Bijeljine je na ovo respektabilno takmičenje poslao troje svojih takmičara: Milicu Hržić (-44), Sergeja Delića (+73) i Đurađa Antića (-73).
 
Iako niko od troje takmičara nije osvojio medalju (osvojena tri peta mjesta) to za mlade takmičare nije neuspjeh.
 
Evropski džudo kupovi za mlade nade osmišljeni su na način da se uz takmičenje organizuju i stručni, taktičko-tehnički seminari na kojima mladim džudistima znanje i iskustvo prenose iskusni i trofejni džudisti iz čitavog svijeta. Ovaj put, u Mariboru je svoje znanje nesebično dijelio Kodokan ekspert Mikihiro Mukai (1962) iz Japana koji je tokom 1980-ih godina ostvarivao sjajne nastupe na međunarodnoj sceni.
 
(Semberija info)