ALEKSANDAR NOVICKI OSVOJIO TITULU PRVAKA BiH :: Semberija INFO ::

 

ALEKSANDAR NOVICKI OSVOJIO TITULU PRVAKA BiH



Tokom prethodna dva dana u Derventi je održano Državno prvenstvo BiH u karateu za kadete juniore i mlađe seniore. Učestvovalo je preko 500 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz skoro stotinu bh. karate klubova.

Plasman na Državno prvenstvo osigurali su najbolje plasirani karatisti sa ranije održanih prvenstava Republike Srpske i Federacije BiH tako da su pojedine kategorije imale preko 30 takmičara, a na prvenstvu su učestvovali karatisti koji su prije samo nekoliko mjeseci osvajali medalje na evropskim prvenstvima. Sve navedeno govori da je konkurencija bila izuzetno jaka i da su do pobjedničkog postolja dolazili samo najbolji od najboljih.



Među onima koji su ove sezone pokazali najbolju formu nastupilo je i šest takmičara Karate kluba „Šampioni“ iz Bijeljine: Emilija Bogdanović (kadetkinje, -47), Milica Marić (kadetkinje, -54), Mihajlo Mitrić (juniori, -55), Sinan Paljevac (U21, -75), Aleksandar Novicki (U21, -84) i Miloš Simić (U21, -84).



Aleksandar Novicki je nastupio u kategoriji mlađih seniora, do 84 kilograma gdje je nastupilo još 15 vrhunskih karatista koji su redovni učesnici velikih međunarodnih turnira. Novicki je i ovaj put pokazao klasu i na kraju potpuno zasluženo osvojio zlatnu medalju i titulu prvaka BiH za 2024. godinu. Od takmičara KK „Šampioni“ još je Emilija Bogdanović osvojila medalju. Ona je u konkurenciji 20 kadetkinja do 47 kilograma osvojila treće mjesto i bronzanu medalju.