Medvedev bolji od Mahača :: Semberija INFO ::

 

Medvedev bolji od Mahača


Foto: Tanjug/AP
Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pobjedom protiv Tomaša Mahača.

Medvedev je slavio nakon četiri odigrana seta i tri i po sata provedena na terenu. Konačan rezultat bio je 7:6, 7:5, 1:6, 6:4.

Mahač je imao priliku za brejk već u prvom gemu meča, ali je do brejka došao u petom gemu kada je poveo 3:2. Nije ipak uspio da potvrdi tu prednost, već u narednom gemu je Medvedev uzvratio i zatim u sedmom gemu spasio jednu brejk loptu. Na kraju je Rus prvi set u svoju korist riješio u tajbrejku u kome je uspio da uzme dva poena na servis rivala.

Imala su oba igrača svoje prilike u drugom setu, ali je Medvedev bio taj koji je uspio da realizuje jednu brejk loptu u 11. gemu. Ispostavilo se da je to bilo dovoljno, ali uz jednu spašenu brejk loptu i u gemu u kome je servirao za 2:0.

Medvedev je na startu trećeg seta odmah došao do brejka i činilo se da će rutinski završiti posao, ali je potpuno potonuo u nastavku i Mahač je to iskoristio za šest vezanih gemova čime je duel uveo u četvrti set.

Čak je napravio brejk u prvom gemu četvrtog seta, ali tu je stao. Medvedev je odmah vratio brejk, spasio tri brejk lopte u sedmom gemu i na kraju u desetom gemu napravio novi brejk za pobjedu.

Sada čeka boljeg iz duela Aleksa de Minora i Jana Lenarda Štrufa.

(Tanjug)