U BIJELjINI ODRŽANO PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE U KARATEU: Ekipna titula prvaka RS nakon 30 godina ponovo u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI ODRŽANO PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE U KARATEU: Ekipna titula prvaka RS nakon 30 godina ponovo u Bijeljini



 U Bijeljini je 26. maja održano Prvenstvo Republike Srpske u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Tehnički organizator prvenstva bili su Regionalni karate savez Birča, Majevice, Semberije  i Posavine (RKS BMSiP) i Karate kluba „Panteri plus“ iz Bijeljine. Na prvenstvu je nastupilo 271 takmičar iz 35 karate klubova.


 
Karate klub „Šampioni“ je nastupio sa 11 svojih takmičara koji su osim u pojedinačnim nastupili i u dvije ekipne konkurencije (kadetkinja i mlađih seniora). Nakon završetka takmičenja Šampioni su mogli biti prezadovoljni. U borbama su osvojili četiri zlatne i po tri srebrne i bronzane medalje. Bronzane medalje su osvojili: Emilija Bogdanović (kadetkinje, -47kg), Milica Marić (kadetkinje, -54kg) i Sinan Paljevac (U21, -75kg). Paljevac je osvojio još jednu medalju: u juniorskoj kategoriji, -76kg, osvojio je srebrnu medalju, a srebrom su se okitili još Mihajlo Mitrić (juniori, -55kg) i Lazar Marković (U21, -67kg). Od četiri zlatne medalje, Šampionima su pripale dvije u pojedinačnoj: Aleksandar Novicki (U21, -84kg) i Miloš Simić (U21, +84kg) i još dvije zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji kadetkinja i mlađih seniora. Apsolutnu dominaciju na ovom prvenstvu ostvarila je ekipa kadetkinja KK „Šampioni“ u sastavu Milica Marić, Emilija Bogdanović, Sanja Petrović, Mihajla Simić i Marija Trifković. Na drugoj strani, dugogodišnju dominaciju takmičara KK „Sinđelić“ iz Banjaluke i KK „Niten“ iz Gradiške u ekipnom nastupu mlađih seniora ove godine su prekinuli takmičari KK „Šampioni“. Pobjednički tim U21 mlađih seniora činili su: Lazar Marković, Mihajlo Mitrić, Aleksandar Novicki, Sinan Paljevac, Miloš Simić i Nikola Zelenović Blagojević.



- Ekipna titula u seniorskoj kategoriji ponovo je nakon 30 godina stigla u Bijeljinu. Ja sam tada bio trener sjajnim takmičarima među kojima su bili  Draško Stojanović, Milan Lazić, Siniša Zarić, Dražen Blagojević, Igor Ranković, Goran Ivković, Slaven Ristić, Dragiša Jović, pokojni Brano Đokić, Zoran Stanimirović… Nakon preduge pauze, Karate klub „Šampioni“, napokon ima jednu sjajnu generaciju u kategoriji mladih seniora čije vrijeme tek dolazi. Titula ekipnog prvaka Republike Srpske u kategorijama mlađih seniora i kadetkinja svjedoči o kontinuitetu kvalitetnog rada u našem klubu i da Bijeljina ponovo ima generaciju sjajnih takmičara“, rekao je za „Semberske novine“ Milorad Marković, trener KK „Šampioni“.      


Semberske novine - Semberija info - I.Gutić