JANA IVKOVIĆ I IVA ANDRIĆ DANAS PUTUJU U ISTANBUL :: Semberija INFO ::

 

JANA IVKOVIĆ I IVA ANDRIĆ DANAS PUTUJU U ISTANBUL



Danas će put Istanbula krenuti Jana Ivković i Iva Andrić, dvije takmičarke Karate kluba „UNSU“ iz Bijeljine. One će u sastavu karate reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupati na 28. Balkanskom šampionatu za djecu do 13 godina. Balkanski šampionat za djecu održava se u Istanbulu od 31.05. do 02.06. u organizaciji Balkanske karate federacije i tehničkoj organizaciji Karate federacije Turske.



Pomenuti šampionat u Istanbulu okupit će 1657 učesnika iz 12 balkanskih zemalja. Reprezentacija Bosne i Hercegovine brojat će ukupno 215 takmičara a dvije Bijeljinke će se takmičiti u borbama u konkurenciji djevojčica 12 godina. Jana Ivković će put do medalje tražiti u kategoriji (-40), dok će Iva Andrić isto tražiti u kategoriji više (-45). 



-Obje naše takmičarke su mjesto u reprezentaciji BiH i nastup na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu izborile svojim rezultatima na Izbornom turniru "BH Sarajevo OPEN 2024"  te nakon toga na Državnom prvenstvu u Zenici i jedine su koje će na pomenutom šampionatu predstavljati Grad Bijeljinu. Što se tiče našeg kluba, ponosni smo što uspijevamo zadržati kontinuitet nastupa na Balkanskim šampionatima. Naše ovogodišnje predstavnice po prvi put nastupaju na jednom ovakvom takmičenju pa će im nedostajati malo iskustva, međutim  imaju kvalitet i nadamo se dobrim razultatima“, stoji u saopštenju Karate kluba „UNSU“.