KADETI FK RADNIK TREĆI NA FINALNOM TURNIRU ZA PRVAKA BIH :: Semberija INFO ::

 

KADETI FK RADNIK TREĆI NA FINALNOM TURNIRU ZA PRVAKA BIH



Kadetska selekcija Fudbalskog kluba „Radnik“ iz Bijeljine takmičila se u sezoni 2023/24. u Omladinskoj ligi BiH – grupa Sjever gdje je, u regularnom dijelu prvenstva ubjedljivo zauzela prvo mjesto.

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u Međugorju je održan finalni turnir za prvaka BiH na kojem su, pored Bijeljinaca učestvovale ekipe domaćina NK „Međugorje“, FK „Željezničar Sport-Team“ iz Banja Luke i FK „Baton“ iz Sarajeva.

Juče su igrani polufinalni mečevi. Susret između NK „Međugorje“ i FK „Radnik“ okončan je pobjedom domaćina minimalnim rezultatom. U drugom susretu Banjalučani su bili bolji od ekipe FK „Baton“.

Danas su u Sport centru „Međugorje“ odigrane finalna i utakmica za treće mjesto Omladinske lige BiH za kadete U-17. Finale, između FK „Željezničar Sport-Team“ i NK „Međugorje“ završeno je tek po izvođenju penala. Nakon 90. minuta regularnog dijela meča rezultat je glasio 1:1. Strijelac za banjalučki Željezničar u 45. minuti bio je Strahinja Štrkić, a pogodak izjednačenja za Međugorje u 86. minuti postigao je Pavo Kelava. U izvođenju penala više sreće je imala ekipa iz Banja Luke i sa 4:5 osvojila titulu kadetskog prvaka BiH u sezoni 2023/24.

U utakmici za treće mjesto FK „Radnik“ pobjedio je FK „Baton“ rezultatom 3:0. Golove za Bijeljince su postigli Slavko Ivanović u 15. i 86. minuti i Teodor Dimitrić u 55. minuti utakmice.