Bijeljina - Održana svečana akademija "U susret Vidovdanu" :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina - Održana svečana akademija "U susret Vidovdanu"



U Eparhijskom kulturnom centru,povodom Vidovdana, Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta", organizovao je večeras svečanu akademiju “U susret Vidovdanu”.

Na akademiji  su  predstavljeni i nagrađeni učenici generacije, kao i ekipe Republičke manifestacije "Ćirilice, čedo moje!" iz Bratunca, Bijeljine, Han Pijeska i Broda kojima su, takođe, uručene nagrade.



Slaviša Mikić, predsjednik Gradskog odbora SPKD „Prosvjeta“ Bijeljina, istakao je da je Vidovdan jedan od najznačajnijih praznika u našem narodu.

-Vidovdan je jedan od praznika koji se najviše praznuje u našem narodu i praznik koji je jedna vrsta paradigme duha našeg naroda,jer mi se u Vidovdanu ogledamo.U Vidovdanu vidimo kakvi smo, odakle dolazimo, a vidimo i svoju budućnost, Vidovdan je praznik čiji sam pojam bi mogao biti neka vrsta personifikacije, sinonima za ima našeg naroda.U ovom prazniku vidimo sve – i svoje  slabosti i svoju snagu, želju za slobodom” rekao Mikić.



Izaslanik mitropolita Fotija, sveštenik Branislav Nedić besjedio je o Vidovdanu, a u kulturno-umjetničkom programu učestvovali su etno grupa “Prosvjeta” Bijeljina, polaznici starije grupe Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj”, kao i dramska sekcija Gradskog odbora SPKD “Prosvjeta” Bijeljina.


Semberija info - S. Nikolić