DRUGO BALKANSKO PRVENSTVO ZA EMU KOVAČ :: Semberija INFO ::

 

DRUGO BALKANSKO PRVENSTVO ZA EMU KOVAČ



MLADA ATLETIČARKA JOŠ JEDNOM POKAZALA KARAKTER 



Prvenstvo Balkana u atletici za mlađe juniore i juniorke održano je juče (šestog jula) u Mariboru. Na atletskom stadionu Poljane nastupilo je 362 takmičara iz 20 zemalja među kojima je atletska U18 reprezentacija BiH nastupila sa 18 članova.



Zahvaljujući dobrim rezultatima iz prethodnog perioda svoje mjesto među njima izborila je i Ema Kovač iz Bijeljine. U trci na 800 metara, u konkurenciji 12 atletičarki Kovač je u Mariboru ostvarila vrijeme od 2.18,69s., što je bilo dovoljno za osmo mjesto i novi lični rekord. Ovaj rezultat je tim veći ako se zna da je Ema Kovač trčala a da se nije u potpunosti oporavila od povrede iz aprila. Ona je povredu zadobila na reprezentativnim pripremama krajem aprila i od tada je mjesec dana provela na poštedi tako da se vraća u formu i nije na nivou na kojem je trebala da bude ali je uprkos svemu uspjela da napravi iskorak i popravi svoj lični rekord za jednu sekundu.

-Ema je uspjela da prevaziđe sebe ali i očekivanja trenera i ostvari za nju u ovom trenutku fantastičan rezultat i lični rekord. Nadamo se da će u narednom periodu na mitinzima u regionu postići bolje rezultate i u potpunosti se vratiti u formu i naravno pokazati sebe u još boljem svetlu“, rekli su za „Semberija INFO“ u Eminom matičnom klubu, AK „Atletik“.



U ukupnom plasmanu na ovogodišnjem U18 Balkanskom prvenstvu u atletici, Slovenija je s 13 medalja (sedam zlatnih, dvije srebrene i četiri bronzane) bila najuspješnija nacija na takmičenju. Isti broj medalja (šest zlatnih, pet srebrenih i dvije bronzane) osvojila je Srbija dok je Turska završila na trećem mjestu sa osvojenih deset medalja (četiri zlatne, pet srebrenih i jednu bronzanu).

Podsjećamo da je nastup u Mariboru za Emu Kovač bio drugi nastup za reprezentaciju BIH. Četvrtog februara ove godine Beograd je bio domaćin Balkanskog dvoranskog prvenstva u atletici za juniore i juniorke. Ema je tada prvi put nastupila u bh. dresu i odmah osvojila medalju. Zajedno sa kolegicama, Ema je osvojila srebrnu medalju u štafeti 4x400m. Pored vicešampionske titule Balkana, Ema je postavila novi dvoranski juniorski rekord BiH sa vremenom 4:13.17. Takođe, Ema je nastupila i u pojedinačnoj konkurenciji, u trci na 800m gdje je u svojoj grupi zauzela prvo, a u ukupnom plasmanu šesto mjesto.