Evropska medalja za Tekvondo klub „Sokol“ :: Semberija INFO ::

 

Evropska medalja za Tekvondo klub „Sokol“


U Tirani je od 13. do 16. juna održano Evropsko klupsko prvenstvo u tekvondou. Na smotri najboljih evropskih tekvondoista učestvovalo je oko 1700 takmičara iz 50 zemalja i 150 tekvondo klubova. Svoje mjesto u evropskoj eliti našle su i tri Bijeljinke. Naime, Tekvondo klub „Sokol“ iz Bijeljine nastupio je sa tri takmičarke: Nikolina Marković (kadetkinje, -55kg), Andrea Marić (kadetkinje, -59kg) i Zorana Sandić (seniorke, -73kg).



-Naše kadetkinje su nastup na Evropskom prvenstvu završile u prvom krugu. Nikolina Marković je izgubila od predstavnice Španije a Andrea Marić od takmičarke iz Turske. Međutim, ovaj rezultat nije obashrabrujući, čak naprotiv, ove mlade takmičarke su izborile nastup na jednom ovako velikom takmičenju i osjetile kako je nastupiti na Evropskom prvenstvu.  Pokazale su želju i volju i siguran sam da je, uz nastavak disciplinovanog rada, pred njima sjajna budućnost. Treća naša takmičarka, Zorana Sandić opravdala je očekivanja koja smo imali kada je u pitnju njen nastup. Zorana je naime osvojila bronzanu medalju u kategoriji seniorki do 73 kilograma gdje je malo nedostajalo da se plasira u finale i osvoji još sjajniju medalju. Naravno, i Zoranina bronza nam sija poput zlata jer znamo da je prošla težak put do pobjedničkog postolja i sasvim zasluženo osvojila treće mjesto“, izjavio je za „Semberija INFO“ Aleksandar Beštić, trener Tekvondo kluba „Sokol“ iz Bijeljine.
 
Zorana Sandić je u prvom kolu pobijedila takmičarku iz Grčke. U drugom kolu se našla sa drugom nositeljicom žrijeba iz Njemacke koju je takođe pobijedila da bi u trećem kolu, polufinalu kategorije, izgubila od predstavnice Slovenije i tako zauzela treće mjesto na pobjedničkom postolju i bronzanu medalju. Treba istaći da su se na pobjedničkom postolju u ovoj kategoriji našle tri takmičarke iz BiH: prva, Dora Marušić iz Mostara, druga – Sara Pidro iz Sarajeva i treća, Zorana Sandić iz Bijeljine.
 
(Semberija info)