ODLIČNI AKADEMCI NA REPUBLIČKOM PRVENSTVU :: Semberija INFO ::

 

ODLIČNI AKADEMCI NA REPUBLIČKOM PRVENSTVU



Atletski klub „Glasinac“ iz Sokoca, prije tri dana bio je domaćin Prvenstva Republike Srpske u atletici za mlađe pionire i starije juniore. Na takmičenju je učestvovalo 18 atletskih klubova iz Republike Srpske sa 120 takmičara. Prvenstvo je održano u disciplinama: trčanje, skok u vis, bacanje kugle, bacanje koplja, skok u dalj, troskok i bacanje diska. Takmičari Atletskog kluba „Akademac“ iz Bijeljine nisu propustili priliku da učestvuju i da ostvare odlične rezultate na ovom prvenstvu. 



-Takmičari našeg kluba pokazali su izvanredne performanse, donoseći kući veliki broj medalja. Mitar Jovašević je u kategoriji mlađih juniora briljirao na stazi, osvojivši dvije srebrne medalje. U trci na 200 metara postigao je vrijeme od 23.65 sekundi, dok je u trci na 400 metara završio kao drugoplasirani istrčavši odličnih 51.86 sekundi. Pavle Savić je bio zlatni u trci na 600 metara sa vremenom 1:50.84, potvrđujući svoj talenat i dominaciju u ovoj disciplini kao i prošle godine. Takođe, bio je dio naše štafete 4x100 metara, koja je osvojila srebrnu medalju.



Zoran Blagojević je osvojio zlatnu medalju u trci na 1000 metara sa rezultatom 3:09.03, pokazujući izuzetnu taktiku, izdržljivost i brzinu čime je preuzeo primat u ovoj kategoriji i disciplini a potvrda toga je štoperica koja je stala na vrhunskom vremenskom rezultatu.

Miloš Jefić je osvojio srebro u trci na 600 metara sa vremenom 1:56.18 i bio je član srebrne štafete 4x100 metara. Filip Mišić je takođe bio dio srebrne štafete 4x100 metara a zauzeo je peto mjesto u trci na 100 metara. Valentina Laketić je osvojila bronzanu medalju u trci na 800 metara, čime je zaokružila uspješan nastup našeg atletskog kluba“, stoji u saopštenju Atletskog kluba Akademac iz Bijeljine.