JUDO KLUB „PANTER“: INSTITUCIJA PRAVIH VRIJEDNOSTI :: Semberija INFO ::

 

JUDO KLUB „PANTER“: INSTITUCIJA PRAVIH VRIJEDNOSTI


Onima koji prate sportska dešavanja u Semberiji nije nepoznato koliko je Džudo klub „Panter“ iz Bijeljine aktivan kada je u pitanju rad sa mladim takmičarima. Kvalitet potvrđen na velikom broju republičkih, državnih i balkanskih prvenstava kao da nije zadovoljio upravu ovoga kluba. Svjesni kvaliteta svojih takmičara i njihove spremnosti za dalji sportski rast i razvoj ove sezone su odlučili učestvovati na Evro kupovima na kojima bijeljinski džudisti imaju odličnu priliku da usavršavaju svoju vještinu.

Danas je uprava ovoga kluba objavila zanimljiv podatak. Naime , objavljena je karta zemalja i nazivi turnira na kojima su, odnosno, na kojima će džudisti Pantera nastupiti od 25. maja do 29. juna ove godine. Putovanje je započeto 25. maja u poljskom gradu Bielsko-Biala gdje je održan Evro kup za starije pionire (i u okviru kupa tehnički Kodokan seminar na kojem su mladim džudistima svoje znanje prenosili svjetska imena džudo sporta). Istovremeno , druga ekipa Pantera učestvovala je na Palama na Evropskom kupu za seniore. Prvi dani juna su bili razervisani za Međunarodni džudo turnir „Češky pohar 2024“ odnosno za Balkansko prvenstvo za kadete u Podgorici. Devetog juna, mladi sastav Džudo kluba „Panter“, većina po prvi put u inostranstvu, nastupio je na Međunarodnom turniru „Struga OPEN 2024“ u Sjevernoj Makedoniji.



Vikend pred nama (15. i 16. jun) rezervisan je za Balkansko prvenstvo za starije pionire u rumunskom Klužu. Potom , 22. i 23. juna slijedi Evropski kup za starije pionire u Mariboru a posljednjeg vikenda u ovom mjesecu takmičari Pantera će nastupiti na Evropskom prvenstvu za kadete u Sofiji (27-30. jun) i na Balkanskom prvenstvu za mlađe pionire (U13) u Bitolju. Takođe , Milica Đurić i Pavle Vujnović će u sastavu džudo reprezentacije Republike Srpske u periodu od 15. do 23. juna nastupiti u Kazanu na šestim po redu sportskim igrama BRIKS-a.

Sveukupno, nastupi u devet zemalja i 16 750 pređenih kilometara.

Šta reći? Da je šampion biti lako, šampion bi bio svako.