ŠEST MEDALjA ZA PANTERE U ČEŠKOJ :: Semberija INFO ::

 

ŠEST MEDALjA ZA PANTERE U ČEŠKOJ


Vikend za nama obilovao je sportskim dešavanjima. Bijeljinski džudisti su tako nastupili na dva sportska takmičenja na međunarodnom nivou. Jedna ekipa Džudo kluba „Panter“ nastupila je na Balkanskom prvenstvu za kadete koje se održavalo u Podgorici. Na ovom turniru su nastupila 334 takmičara iz 11 zemalja, a pravo nastupa su  imaju osvajači medalja s nacionalnih prvenstava. U okviru džudo reprezentacije BiH plasman na smotru najboljih kadeta Balkanskog poluostrva osigurali su Ivan Čolić, Teodora Trifković, Vera Pavličević, Jovana Đurić, Vasilije Hržić i Pavle Macan ispred Džudo kluba „Panter“.


 
Više od ostalih pokazala je Jovana Đurić koja je u kategoriji kadetkinja, do 52 kg osvojila zlatnu medalju i titulu Balkanskog prvaka. Ona je na putu do zlatne medalje, nakon što je u prvom kolu bila slobodna u preostalim borbama bila dominantna protiv predstavnica Crne Gore (Katarina Miličević) zatim Bugarske (Andrea Stoeva), Turske (Kanat Rodja) da bi u finalnom meču savladala predstavnicu Grčke (Iosifidou Veroniki). Teodora Trifković je kategoriji do 40 kilograma zaustavljena na korak do pobjedničkog postolja pa se morala zadovoljiti petim mjestom.


 
Druga ekipa Džudo kluba „Panter“ prethodna dva dana je provela nešto sjevernije - na Međunarodnom džudo turniru u Češkoj Republici „Češky pohar 2024“ u veoma jakoj konkurenciji 1040 takmičara iz 102 kluba i 12 zemalja.


 
U prejakoj konkurenciji Panteri su uspjeli osvojiti šest medalja, po dvije zlatne, srebrne i bronzane. Milica Đurić i Đurađ Antić osvojili su zlatne, Milica Hržić i Milkica Đurić srebrne a Goran Đurić i Maksim Petrović izborili su treća mjesta i bronzane medalje.
 
Za trenere i takmičare Džudo kluba „Panter“ nema mnogo vremena za predah. Vikend pred nama očekuje ih nastup na dva međunarodna džudo turnira: „Struga OPEN 2024“ u Sjevernoj Makedoniji i „Banjaluka OPEN 2024“.
 
(Semberija info)