MLADI RUKOMETAŠI RK „BIJELjINA“: JOŠ JEDNO ZLATO NA MEĐUNARODNOJ SCENI :: Semberija INFO ::

 

MLADI RUKOMETAŠI RK „BIJELjINA“: JOŠ JEDNO ZLATO NA MEĐUNARODNOJ SCENI


U periodu od 17. do 19. maja u Njemačkoj je održan Međunarodni rukometni kup za mlade „Vilsbiburger Panther“. Na turniru je učestvovalo pet klubova iz Njemačke i Austrije te Rukometni klub „Bijeljina“ kao predstavnik BiH.

Bijeljinski klub je nastupio sa dječacima koji su rođeni 2010. godine i mlađima.

Ova ekipa je nastavila putem koji su zacrtali njihovi klupski drugovi u ranijim nastupima na međunarodnim turnirima: pet utakmica – pet pobjeda i titula najbolje ekipe na turniru!

Bijeljinci su u prvom kolu bili uspješniji od vršnjaka iz WAT „Fünfhaus“ rezultatom 25:14. U drugom kolu su savladali JSG „Deutschlandsberg“ sa 10:20 a u trećem TG „Landshut“ sa 23:14. U polufinalu su bili bolji od ekipe domaćina TSV „Vilsbilburger Panther“ da bi u finalu porazili vršnjake iz HC „Linz“ sa 22:16.



-Ovim uspjehom naši dječaci su potvrdili da se kvalitetno radi sa mlađim selekcijama u klubu iz Semberije. Dječaci su na pravi način reprezentovali grad Bijeljinu, Republiku Srpsku kao i Rukometni savez Republike Srpske. Ponosan sam na ove klince koji su na briljantan način došli do zlatne medalje na ovom jakom turniru. Čestitam im na ovom uspjehu i vjerujem da će i dalje bilježiti dobre rezultate. Hvala svima koji su vjerovali u nas“, rekao je Obrenko Miljković trener mladih rukometaša RK „Bijeljina“.