SAD, Francuska i Velika Britanija pozvale svoje građane da napuste Liban i Iran :: Semberija INFO ::

 

SAD, Francuska i Velika Britanija pozvale svoje građane da napuste Liban i Iran



SAD, Francuska i Velika Britanija pozvale su danas svoje građane da napuste Liban i Iran, zbog straha od eskalacije sukoba na Bliskom istoku.

Ambasada SAD pozvala je svoje građane, koji se nalaze u Libanu, da napuste državu prvim dostupnim letom, s obzirom da postoji rizik od zatvaranja vazdušnog prostora i aerodroma, zbog rastućih tenzija sa Izraelom, piše CNN.

Takav poziv je uslijedio nakon sličnog poziva Velike Britanije koja je navela da bi regionalna situacija uskoro mogla da eskalira.

Francuska je pozvala danas svoje državljane koji borave u Iranu da "privremeno napuste zemlju" ako mogu, a ranije je takav poziv uputila i građanima koji su u Iranu, navodi AFP.

"Još jednom pozivamo naše državljane da budu maksimalno oprezni na putovanjima, da izbjegavaju bilo kakva okupljanja i da se obavještavaju o aktuelnim događajima i svim porukama ili uputstvima francuske ambasade u Iranu u narednim danima", navodi se u putnom uputstvu.

Francuska i SAD zaziru od vojne eskalacije između Irana i njegovih saveznika s jedne strane i Izraela s druge strane, nakon ubistva lidera palestinske grupe Hamas Ismaila Hanijeha.


Izvor: Beta (S.M.) / BHRT