MLADI TALENTI: Od rada na drvetu do slikanja portreta :: Semberija INFO ::

 

MLADI TALENTI: Od rada na drvetu do slikanja portreta


Dimitrije Perić iz Srednje Čađavice bavi se dizajniranjem namještaja, izradom murala, radi na drvetu i oslikava razne motive na odjevnim predmetima. Mnogo toga ga zanima.Dimitrije je završio trogodišnju Tehničku školu ,,Mihajlo Pupin”  – smjer stolar, a već se u školi pokazao kao veoma talentovan. Sa drugarima je, uz odobrenje direktora, radio murale u hodniku. Ovaj posao još nisu završili, ali planiraju da sve završe tokom ove školske godine. U narednom periodu planira da vanredno završi četvrtu godinu Tehničke škole da bi se mogao upisati na fakultet, najvjerovatnije šumarstvo ili opšti dizajn. 

- Svašta me zanima. Najviše izrađujem ikone, koje se mogu raditi po želji, a naročito uživam dok oslikavam odjevne predmete akrilnim bojama”, kaže 18-godišnji Perić, navodeći da možda ima očeve gene, kad se radi o kreativnosti.

Na porodičnom imanju, njegov otac stolar ima stolarsku radiniocu gdje izrađuje namještaj, najviše od punog drveta. Dimitrije za ,,Semberske novine’’ ističe da mu je jedan od najdražih radova manastir Ostrog, koji je radio metodom duboreza na drvetu. - Cijene su mi više nego pristupačne. Svi zainteresovani mogu da me kontaktiraju za ikone, oslikavanje odjevnih predmeta… Sve možemo da dizajniramo zajedno i da se onda krene na posao. Mušterija mora da bude ispoštovana maksimalno i da bude zadovoljna’’, istakao je Perić. 

Kaže da ga svi zainteresovani mogu kontaktirati na telefon 066/410-634 ili putem društvenih mreža Fejsbuk i Instagram. Njegova Instagram stranica sa oslikanim odjevnim predmetima nosi naziv dzuuc. - Lično mi se ne dopada što mnogi nemaju svoj stil oblačenja i većina je, na neki način, uniformisana. Zbog toga sam odlučio da počnem raditi oslikavanje odjevnih predmeta akrilnim bojama’’, proznaje ovaj veseli mladić i naglašava da uživa dok radi portrete grafitom. 

Dimitrije Perić kaže da mu mnogo znači podrška porodice - oca, majke i dvije sestre. 
-Podrška porodice je jako bitna za svakog normalnog čovjeka. Imam sve preduslove da se svakodnevno usavršavam, a iskreno se nadam da ću završiti  fakultet. Ako se čovjek dobro organizuje, na sve može da stigne’’, kaže ovaj talentovani mladić.  
         
Semberske novine/Semberija INFO/Tekst i foto:Z.Kusmuk