LjUBITELjI ADRENALINA I SNAŽNIH MOTORA: SPREMITE SE :: Semberija INFO ::

 

LjUBITELjI ADRENALINA I SNAŽNIH MOTORA: SPREMITE SE


Manje od 24 sata nas dijele od velikog sportskog spektakla u Bijeljini. Naime, u dane vikenda pred nama, 27. i 28. aprila naš grad će biti domaćin velikog međunarodnog drift takmičenja. Vozači će se boriti za bodove i što bolji plasman na tabeli Otvorenog prvenstva Republike Srpske, Prvenstva Srbije (SDC) i međunarodnog prvenstva „Day of Champions“ (DOC). 


 
Drift u Bijeljini podijeljen je na dva dana, od kojih je prvi rezervisan za Serbian Drift Championship (SDC), odnosno za vozače iz Srbije i Bosne i Hercegovine čije će se vožnje bodovati i za šampionat Republike Srpske. Drugi dan, "Dan šampiona", bit će sadržajniji i tog dana će se odigrati prava borba. Pored tri domaća vozača iz Bosne i Hercegovine, dvadeset driftera iz Srbije, očekuje se dolazak i desetak učesnika iz regiona. Događaj će se održati na stazi Agro-tržnog centra u Bijeljini. Sudije će ocjenjivati ​​ugao automobila pri prolasku kroz krivinu, blizinu prilaza označenim tačkama, liniju i opšti utisak, a mjeriće se i brzina prije početka driftovanja.


 
-Prvo paljenje guma, širenje mirisa benzina ali i ponekog dizela zakazano je za ovaj vikend i vozi se u Bijeljini. Najavljuju jako lijepo i sunčano vrijeme. Subota 23⁰C, nedjelja 26⁰C. Interesovanje je veće nego što je bilo prethodnih godina, tako da nam predstoji interesantan i neizvjestan trkački vikend. Do sada se prijavilo 30 vozača: Marko Falkon Mladenović, Viktor Atanasov, Mirko Fabri, Marko Stunter Brkić, Stefan Ćosa Jovanović, Luka Luma Popović, Vuk Vuković, Jovan Jerković, Laszlo Kocsis, Pero Danilović, Viktor Varga Somogyi, Petar Studen, Jovan Stranjačević, Adam Vass, Toma Ostojić, Igor Zlatić, Varga Somogyi Otto Ćale, Evgenii Sedanov, Vukašin Škrbić, Marko Trmčić, Milan Malinović, Nikola Debeli Ilić, Miloš Brka Ilić, Miloš Jugo Milenković, Nikola Mladenović, Adrian Adri Petričević, Ivo Znaor, Stefan Stolić, Miloš Šomi Marijanović i Luka Knežević“, objavili su organizatori.


 
Organizatori takmičenja su AKK „Optima motorsport“ Bijeljina i Tjuning klub Beograd. Pored takmičarskog dijela, organizatori kao glavni zadatak ove godine najavljuju podršku unapređenju sigurnosti u saobraćaju i poticanju mladih učesnika u prometu da povećaju osjećaj odgovornosti. "Ulica nije trkaća staza" slogan je koji će dominirati drift trkama i tuning styling izložbi koja se održava u nedjelju, a kojim se želi podići svijest mladih vozača o važnosti sigurnosti u saobraćaju.


 
(Semberija info)