EMA KOVAČ TRENIRALA SA AMELOM TUKOM :: Semberija INFO ::

 

EMA KOVAČ TRENIRALA SA AMELOM TUKOM


Najsjajnija zvijezda bijeljinskog atletskog neba, Ema Kovač sa velikom ljubavlju prema ovom sportu svakodnevno naporno trenira. Kako kažu oni koji bliže prate njen sportski razvoj, kada Ema ode na neko takmičenje postoji samo jedna dilema – da li će se vratiti sa srebrenom ili zlatnom medaljom. Njeni uzori u svijetu atletike su dvoje atletičara svjetskog ranga, Ivana Španović i Amel Tuka.

Na nekom od svojih treninga na atletskoj stazi Gradskog stadiona u Bijeljini naglas izgovorena Emina maštanja da upozna svoje uzorečulesubudne uši zaljubljenika u sport (u FK „Radnik“ naročito). Menadžer FK “Radnik“ gosp. Vasko Todić je iskoristio svoje poznanstvo sa Jasminom Ligatom, PR menadžerom Edina Džeke i Amela Tuke i dogovorio vrijeme i mjesto malog koraka za čovječanstvo ali velikog za Emu.

-FK „Radnik“ je društveno odovorna institucija našega grada. Naš fokus je na razvoju fudbala ali mi volimo, pratimo i pomažemo sve sportiste Bijeljine. Ema Kovač je primjer koliko se može postići upornim radom i mi smo se, sa svoje strane potrudili da joj pomognemo na njenom putu izrastanja u veliku šampionku. I ovdje naša pomoć neće stati,“ rekao je za „Semberija INFO“ gosp. Todić.

Susret se desio u ponedjeljak, 22. marta kada je Emu na atletskoj stazi stadiona na Kamberovića polju u Zenici dočekao najbolji bh. atletičar današnjice, Amel Tuka.Iako je prvobitno planiran samo razgovor i fotografisanje, Amel i Ema su odradili zajednički trening tokom kojeg je iskusni atletičar prenio sijaset savjeta bijeljinskoj atletskoj zvijezdi. Nosilac nacionalnog rekorda BiH u trkama na 400m i 800m, srebreni sa Svjetskog atletskog prvenstva u Dohi 2019. godine, učesnik Olimpijskih igara.... na jednostavan, pristupačan, nesebičan način je prenosio iskustva stečena po atletskim arenama širom svijeta...

-Danas sam imao zadovoljstvo provesti nekoliko sati u društvu mlade i perspektivne Eme Kovač, koja je upijala svaki moj savjet, koja mi je ukazala ogromnu čast, slušajući sve ono sto govorim! Ema je iz Bijeljine u Zenicu došla samo da bismo se upoznali i slikali, a na kraju smo odradili trening i pomogli jedno drugom, a što je još bitnije - razvili prijateljstvo za cijeli život!

Radujem se svakom novom dječaku i djevojčici, koji žele svoj zivot posvetiti atletici. Neću i ne mogu ih lagati da će biti lako, jer neće, ali rad i odricanje jednog dana će se isplatiti!

Emi želim mnogo sreće u nastavku karijere i mnogo strpljenja, jer će joj biti potrebno i nadam se da ćemo se uskoro radovati njenim dobrim rezultatima. I njenim i od ostalih mladih atletičara, koji tek dolaze“, napisao je Amel na svom facebook profilu.

Semberija info