Neobičan prizor: Afrika pod snijegom izgleda kao Zlatibor sa razglednica :: Semberija INFO ::

 

Neobičan prizor: Afrika pod snijegom izgleda kao Zlatibor sa razglednica


Obilne snježne padavine zatvorile su puteve u Južnoj Africi. Putnici su bili zaglavljeni u automobilima poslije neuobičajeno obilnih snježnih padavina u tom dijelu kontinenta.
U nekim krajevima Afrike snijeg je napadao i do dva metra.
Posebno je bio pogođen autoput N3 koji povezuje Johanesburg i Durban, a hitne službe pokušavale su da dođu do ljudi koji su bili zarobljeni u svojim vozilima u dijelovima gdje je put zatvoren.
Neki su proveli noć u svojim automobilima. Ključni autoput na istoku države bio je jedan od najteže pogođenih, a nekoliko dionica je zatvoreno, dok su i zaobilaznice neprohodne, rekli su zvaničnici.



Trinaest sati blokirani
 
"Službe za hitne slučajeve su radile bez prekida tokom noći. Pokušavale su da dođu do što većeg broja učesnika u saobraćaju", rekla je menadžerka Uprave za naplatu putarine Tanija Dugra.
Ćebad i obroci su dostavljani nekim zaglavljenim vozačima, saopštila je vlada provincije Kvazulu-Natal.
Muhamed Gulam rekao je za kanal Njuzrum Afrika da je proveo noć u automobilu sa svojom djecom izvan grada Harismita, oko 270 kilometara jugoistočno od Johanesburga.
"Bili smo blokirani više od 13 sati, bili smo bez hrane. Ne bismo uspjeli da se spasimo bez pomoći službi za hitne slučajeve“, rekao je Gulam.
NEZAVISNE