STRIJE I OŽILJCI SU SADA PROŠLOST UZ MICRONEEDLING TRETMAN - TRETMAN ESTETSKOG UKLANJANJA PIGMENTIMA :: Semberija INFO ::

 

STRIJE I OŽILJCI SU SADA PROŠLOST UZ MICRONEEDLING TRETMAN - TRETMAN ESTETSKOG UKLANJANJA PIGMENTIMA


Lijepa, zdrava, zategnuta i njegovana koža je najljepši nakit koji jedna osoba može da posjeduje. Međutim, ubrzan tempo života, loše navike u ishrani, njezi ili ipak, sklonost ka nesavršenostima, znaju uticati da se taj izgled kože naruši. Budući da je koža najveći organ u ljudskom tijelu, zadužena za mnogobrojne funkcije u organizmu, često trpi razne vidove oštećenja, među kojima su strije i ožiljci.

1. Šta su strije i zašto nastaju?

Strije su oštećenja kože nastala usljed razaranja elastičnih vlakana i kolagena prisutnih u dermisu - srednjem sloju kože. Bezbolne su, imaju ih i muškarci i žene, ali njihovo prisustvo može izazvati pojavu niskog samopouzdanja ili stida. U većini slučajeva nastaju usljed naglog povećanja tjelesne težine, trudnoće, hormonskih promjena, terapije, starenja ili pod uticajem drugih faktora.



2. Da li su sve strije iste i gdje se najčešće mogu pojaviti?

Kao posljedica naglog rastezanja kože, strije mogu narušiti izgled kože na stromaku, nogama, rukama, zadnjici ili grudima. Oblik i boja strija se razlikuju, od crvenih, modro-ljubičastih do bijelih i prozirnih, debljih ili tanjih. Ono što je sigurno, svaki vid strija zahtijeva adekvatnu njegu i tretman. Bijele strije se mogu odmah tretirati.

3. Koji se ožiljci mogu na ovaj način tretirati?

Operativni zahvati, povrede, opekotine samo su neki od uzroka pojava oštećenja kože u vidu ožiljaka. Ukoliko je ožiljak u ravni kože, može se tretirati na ovaj način. Tretmanom će se stimulisati produkcija kolagena i na taj način oporavak kože, a ožiljak će biti neprimijetan.

4. Da li je potrebna priprema za tretman?

U razgovoru za pacijentom, procjenjujemo kada je vrijeme za tretman i da li je prethodno potrebna priprema. Ukoliko su prisutni upalni procesi, savjetujemo odgovarajuću njegu i nakon određenog vremena tretman. Neposredno pred tretman, preporučljiv je piling kože, kako bi se odstranile mrtve ćelije sa kože.
 
5. Na koji način se radi tretman estetskog uklanjanja strija i ožiljaka pigmentima?

Tretman estetskog uklanjanja strija i ožiljaka se sprovodi pomoću pigmenata na prirodnoj bazi, sa nijansama prilagođenim svakom klijentu, koje se aplikuju u srednji sloj kože. Microneedling tretman podstiče kontrolisano površinsko oštećenje kože, čime se postiže bolja cirkulacija krvi u koži, te se na taj način podstiče sinteza novog kolagena. Postupak je siguran, učinkovit i bezbolan, a visokokvalitetne ampule obogaćene vitaminima, utiču da se koža što prije obnovi i postignu prvi rezultati tretmana.



6. Zašto je ovaj tretman poželjan da se radi?

Osnovni cilj tretmana je ujednačen ten, što se postiže pomoću mikro iglica, koje omogućavaju da boja prodre u kožu. Pigmenti koji se primjenjuju u radu su pripremljeni od materijala koji se koriste u medicini, kozmetologiji, pa čak i u prehrambenoj industriji. Stoga, njihova primjena je dozvoljena i sertifikovana od nadležnog Ministarstva zdravlja. Unošenjem kvalitetnih pigmenata, stimuliše se produkcija kolagena, pruža zaštita i regeneracija kože, budući da sastav pigmenta djeluje i antimikrobno. Što je najvažnije, rezultati su trajni, a tretman bezbolan i ne šteti organizmu.
Tretmane rade sertifikovani zdravstveni radnici, koji imaju iskustva i u svijetu medicine, zdravstvene njege, estetike i kozmetologije.

7. Kako izgleda koža nakon tretmana?

Nakon tretmana se može pojaviti blago crvenilo, koje predstavlja prirodnu reakciju kože i prolaznog je karaktera. Svaki klijent dobija detaljna uputstva za njegu kože nakon tretmana. Što više njegovanja, brži je i oporavak kože i efekat tretmana.

8. Kada se mogu očekivati prvi rezultati tretmana?

Rezultati tretmana su vidljivi već posle 15 dana, a uz adekvatno poštovanje uputstava, svakim danom su izraženiji. Prosječno je potrebno uraditi dva do tri tretmana, sa minimalnim razmakom od 45-60 dana. U zavisnosti kakva je koža, može biti potrebno i više tretmana.
 
9. Da li postoje stanja koja su kontrainidikacija za tretman?

Važno je napomenuti da, ipak, određena stanja predstavljaju kontraindikacije za tretman estetskog korigovanja strija i ožiljaka, a to su:
  • Trudnoća
  • Dojenje
  • Bolesti kože
  • Hemofilija
  • Autoimune bolesti
  • Diabetes mellitus
  • Infektivne i zarazne bolesti
  • Maloljetna lica
  • Sklonost alergijama
 
10. Budući da će uskoro sezona sunčanja, da li i tretirana koža jednako tamni?

Naravno, jednako tamni kao i ostatak kože. Važno je napomenuti da je potrebno izbjegavati izlaganje kože sunčevim zracima u prvom mjesecu nakon tretmana, kako ne bi došlo do poništavanja efekta tretmana. Budući da tretmanom otvaramo pore i kožu hranimo dubinski, savjetuje se upotreba kreme sa zaštitnim faktorom.



11. Da li je dovoljan samo tretman?

U sklopu paketa usluga, našim pacijetima radimo i pregled kože kako bismo ustanovili da li postoji potreba za hidratacijom ili je koža masna, kao i analizu sastava organizma, da bismo utvrdili da li je organizmu potrebna i nadoknada vitamina i minerala kroz ishranu, sve sa ciljem da što prije dostignemo ljepši izgled kože. 

12. Sta preporučujete za kraj?

Koža nas štiti od mnogih štetnih uticaja na organizam - mikroorganizama, nečistoća, zračenja... Međutim, da li se zapitamo ikada šta mi možemo učiniti da nju zaštitimo i koje navike možemo promijeniti da bi njen izgled bio bolji? Savjetujemo vam redovnu njegu kože, kako kozmetikom, tako i unosom zdrave hrane i redovnom hidratacijom.
Ukoliko su oštećenja kože već nastala, preporučujemo vam najsavremeniju tehniku za trajno uklanjanje strija i ožiljaka.