Čubrilović: Uporište DEMOS-a na Palama, taj scenario da se preslika na cijelu Srpsku :: Semberija INFO ::

 

Čubrilović: Uporište DEMOS-a na Palama, taj scenario da se preslika na cijelu Srpsku


- Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je da je uporište ove stranke na Palama i da se iz te opštine kreće u, kako je rekao, preuzimanje vlasti, te da se taj scenario sa lokala preslika na cijelu Republiku Srpsku.

Čubrilović je sinoć na Palama tribinu DEMOS-a, koja je održana u svadbenom salonu "Stanišić", nazvao "većim i boljim dijelom Pala", i dodao da je ova partija dala, kako je rekao, najboljeg kandidata za načelnika opštine Dejana Kojića.

Predsjednik paljanskog DEMOS-a Srđan Butulija rekao je da su svi koji su prisustvovali predizbornoj tribini ove stranke došli zato što su željeli, dok, kako je rekao, "druga strana mobinguje svoje pristalice da im dođu na tribinu".

Butulija je rekao da je predizborna kampanja na Palama bila "prljava" i da se, kako on smatra, gazilo preko mrtvih, a potom je politiku SNSD-a i predsjednika Milorada Dodika nazvao bahatom, te osporio 35 miliona KM koje je Vlada Srpske uložila u ovu opštinu.

Potpredsjednik DEMOS-a Aco Stanišić rekao je da na DEMOS-ovoj listi kandidata za odbornike nema ni alkoholičara, a kamoli, kako je rekao, narkomana, lopova i reketaša, aludirajući na liste drugih političkih partija.

Nakon što je iznio pohvale na račun kandidata DEMOS-a za načelnika opštine Pale Dejana Kojića, Stanišić je kritikovao one koji su osporavali Kojićevu fakultetsku diplomu i rezultate njegovog rada kao direktora paljanskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija".

Stanišić je dodao da su pogriješili što su "digli ruku" za preseljenje Gradske uprave u Istočno Novo Sarajevo, ali tvrdi da mu je aktuelni gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić lično obećao izgradnju gradske kuće u Palama i vraćanje nadležnosti, prenosi portal "369".

Podsjetivši da je DEMOS podržao kandidaturu Ćosića za gradonačelnika, Stanišić je rekao da je "zaprijetio Ćosiću i uslovio podršku" ukoliko ne ispuni obećanja koja mu je dao.

I dok je Stanišić tražio "uslovnu" podršku za Ćosića, Kojić je dao podršku SDS-u i Socijalističkoj partiji, strankama koje su i njemu dale podršku, a za koju Stanišić nije htio da zna.

Kojić, iako kandidat za načelnika opštine, ni na sinoćnjoj tribini svojim sugrađanima nije predstavio program rada, već je u svom obraćanju koristio negativnu retoriku, optuživao i kritikovao dojučerašnjeg koalicionog partnera SNSD, zahavljujući kojem je i obavljao funkciju direktora paljanskog "Vodovoda", protivkandidata Damjana Škipinu i direktora "Sarajevo-gasa" i predsjednika NO Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljka Eleka.

Kojić je tvrdio da je preživio, kako kaže, medijsku golgotu, ali da je kristalno čist i da ima validnu diplomu, uprkos svjedočenjima Mirko Subotić kojeg je Kojić pretukao, i informacije sa nemuštog privatnog fakulteta koje demantuju Kojićeve navode.

Takođe, Kojić je tvrdio da mu se svašta nudilo da odustane od kandidature, ali da je on bio spreman da izađe čak i iz DEMOS-a i kandiduje se kao nezavisni kandidat.


(Glas Srpske)