Želim da ostavimo bolju Bijeljinu našoj djeci :: Semberija INFO ::

 

Želim da ostavimo bolju Bijeljinu našoj djeci


„Imam 55 godina, ostvaren sam profesionalno i porodično i došao je trenutak da uradim nešto i van ordinacije, za našu Bijeljinu i Semberiju“, poručio prim. Dr Mikajlo Lazić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljina na velikoj predizbornoj tribini ove stranke u Patkovači.



Dr Lazić je govorio pred nekoliko stotina članova, simpatizera i građana istakavši da Bijejlina mora da se pokrene.

„Treba da uradimo važne stvari i da ostavimo bolju Bijeljinu našoj djeci. Uvijek na tome insistiram, i to ću uraditi i ovoga puta – jedan čovjek ne može postići mnogo, ali zato za kvalitetan tim ne postoje prepreke. Okupićemo tim ljudi koji su školovani, uspješni i dokazani u svojim profesijama. To je moj način, tako radimo i u Bolnici, u operacionoj sali, tako ćemo raditi i u gradskoj upravi“, rekao je dr Lazić.

On se osvrnuo i na neophodnost saradnje na svim nivoima.




„Moramo se povezivati i na lokalnom, i na republičkom, ali i na svim drugim nivoima. Potrebna nam je bolja saradnja sa republičkim vlastima jer bez „velike kase“ nema ni velikih investicija. To se najbolje može vidjeti u posljednjih nekoliko godina. Sve kapitalne projekte Bijeljina je uradila u saradnji sa Vladom Srpske. Bez toga nema napretka. Pored saradnje sa našim institucijama, treba da ostvarimo prisniju saradnju i sa našom maticom, Srbijom. Izgradnja auto-puta napreduje i otvara nam čitav spektar novih mogućnosti. Geografski položaj je idealan, ali samo to nije dovoljno da bi u Semberiji nikle fabrike, distributivni centri, nove industrijske zone. Potrebna nam je inicijativa, uspostavljanje boljih veza sa Beogradom, Novim Sadom i drugim gradovima“, istakao je dr Lazić.



Obraćajući se prisutnima, dr Lazić je još jednom dao obećanje da neće napustiti ljekarsku profesiju.

„U Bolnici ostajem, ali radiću besplatno. Kada se čovjek dobro organizuje, sve može da stigne, a to su nam najbolje pokazale moje kolege ljekari iz okruženja, dr Zoran Radojičić, dr Danica Grujičić i drugi. I na kraju, obećavam da ću, kao i do sada, da sarađujem sa narodom. Neću biti tzv. „kancelarijski gradonačelnik“, nego ću provoditi vrijeme tamo gdje me stanovnici Semberije traže. Jer, kada slušate narod, ne možete pogriješiti“.