ČUBRILOVIĆ: ŽELIMO SREĆAN PUT MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI IZ SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

ČUBRILOVIĆ: ŽELIMO SREĆAN PUT MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI IZ SRPSKE


- Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović poželio je međunarodnoj zajednici srećan put iz Republike Srpske uvjeren da će poslije opštih izbora to biti i prilika.

Čubrilović je na tribini u Zvorniku izrazio očekivanje da ova partija poslije izbora u Narodnoj skupštini Republike Srpske ima stabilan klub koji će putem kompromisa dolaziti do najboljih rješenja sa koalicionim partnerima i uspjeti da sprovodi ideje u interesu građana Republike Srpske.

Čubrilović smatra da će kompromisom dolaziti do najboljih rješenja koja su prihvatljiva za najveći broj građana Republike Srpske i BiH i koja su dugotrajnija od rješenja nametnutih od međunarodne zajednice.

On je dodao da je DEMOS predložio kandidate za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH koji su u svojim sredinama prepoznatljivi.

Nosilac liste DEMOS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Spomenka Stevanović iz Izborne jedinice sedam rekla je da DEMOS na izborima očekuje da će kandidati koalicije za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik i člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sigurno biti izabrani na te funkcije.

Prema njenim riječima, DEMOS očekuje dobar izborni rezultat i cilj je da osvoje najmanje šest poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini Srpske i jedan u parlamentu BiH.

"Sigurni smo da će budući poslanički klub DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske zastupati, između ostalog, i dva poslanika sa naše regije", rekla je Stevanovićeva.

Ona je naglasila da poslije ovih izbora Republika Srpska ulazi u period političke stabilnost i ubrzanijeg ekonomskog razvoja i boljeg životnog standarda građana.

Kandidat DEMOS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Siniša Mijatović iz Izborne jedinice sedam pozvao je građane da izađu na izbore u nedjelju, 2. oktobra, i glasaju za kandidate DEMOS-a, kao i za Dodika i Cvijanovićevu, koji su kandidati koalicije za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

(DEMOS RS)