PARASTOS ZA 301 POGINULOG BORCA: Uoči krsne slave opštine Ugljevik sjećanje na junake minulog rata :: Semberija INFO ::

 

PARASTOS ZA 301 POGINULOG BORCA: Uoči krsne slave opštine Ugljevik sjećanje na junake minulog rata


Na gradskom trgu u Ugljeviku, uoči slave ove opštine – Svete Petke Paraskeve, služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske /VRS/ iz ovog kraja.

Vijence i cvijeće položili su porodice, saborci, predstavnici lokalne vlasti, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, Policijske stanice Ugljevik, Rudnika i termoelektrane "Ugljevik i lokalnih udruženja.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković podsjetio je da se svake godine uoči krsne slave opštine Ugljevik odaje počast poginulim borcima.

-Nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu naših poginulih saboraca, jer oni su dali svoje živote da bi srpski narod danas živio u miru i slobodi-rekao je Marinković.

Ugljevik je,  istakao je Marinković,  dao veliku žrtvu za stvaranje Republike Srpske.

Zamjenik načelnika Ugljevika Vanja Zekić rekla je da se u ovoj podmajevičkoj opštini njeguje sjećanje na poginule borce VRS.

-Slava je prilika da se podsjetimo njihovog podviga ali i da sjećanje na njih prenosimo mlađim naraštajima-rekla je Zekićeva.

Sutra će u Hramu Svete Petke Paraskeve Njegovo visokopreosveštenstvo arhiepiskop i mitropolit zvorničko-tuzlanski Fotije služiti Svetu arhijerejsku liturgiju uz sasluženje sveštenstva ugljevičkog sa početkom u 9.00 časova.

Nakon liturgije litija će krenuti ulicama Ugljevika gdje će ispred zgrade opštine biti izvršen obred rezanja slavskog kolača i obraćanje mitropolita Fotija i načelnika Ugljevika Vasilija Perića.