Odobren Nacrt zakona o zaštiti životne sredine u Brčko distriktu BiH :: Semberija INFO ::

 

Odobren Nacrt zakona o zaštiti životne sredine u Brčko distriktu BiH


Na 52. redovnoj sjednici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na prijedlog Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove odobren je Nacrt zakona o zaštiti životne sredine u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

Šef Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove Suvad Mašić kazao je da će se ovim zakonom otkloniti svi nedostaci koji su uočeni dosadašnjom primjenom važećeg zakona te će se izvršiti usklađivanje ovog propisa sa entitetskim propisima i direktivama Evropske unije. Nacrt zakona dostavlja se Skupštini Brčko distrikta BiH na razmatranje i usvajanje.

Na jučerašnjoj sjednici na prijedlog kluba poslanika HDZ BiH, SNSD – DEMOS, PDP, US, SBiH, Narod i pravda, SBB i BH blok – SDP BiH i NS BiH članovi Vlade izjasnili su se o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi u Brčko distriktu BiH, Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službenicima i namještenicima u Skupštini Brčko distrikta BiH, Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o JP „Luka Brčko“ te o Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o Vladi Brčko distrikta BiH po hitnoj proceduri. 

Takođe, razmatrana je i informacija o realizaciji Zaključka Skupštine u vezi sa prodajom zemljišta bivše fabrike „Izbor“ na prijedlog skupštinskog zastupnika Uroša Vojnovića. 

Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge data je saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o platama i naknadama u Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.


Izvor: Vlada Brčko distrikta BiH