Забележен пад интересовања за електричне аутомобиле, људи све мање верују да су "зелени" :: Semberija INFO ::

 

Забележен пад интересовања за електричне аутомобиле, људи све мање верују да су "зелени"


Резултати најновијег истраживања показали да се расположење купаца променило када је реч о електричним аутомобилима.

Само троје од десет Американаца који су учествовали у анкети изјавило је да разматрају куповину електричног аутомобила, а пад у поређењу са 2023. годином износи десет процената.

Испитаници су истакли да су највише забринути за поузданост електричних аутомобила, као и да је њихова цена у поређењу са традиционалним аутомобилима велика препрека.

Интересантан аспект који је истакнут у истраживању је значајан пад у још једној области. Све мање људи сматра да су електрични аутомобили заиста бољи за природу у односу на традиционална возила. Заправо, како се само 47% људи изјаснило да су електрични аутомобили боље решење по животну средину, то значи да је забележен пад од 20% у поређењу са 2021. годином.

Још једно интересантно, али очекивано откриће у извештају је подела према политичким убеђењима. Већина Американаца који подржавају Демократску странку заступају идеју преласка на електричне аутомобиле. У исто време, 35% оних који се изјашњавају као симпатизери републиканаца сматрају електрична решења штетнијим у односу на возила са СУС моторима.

Истраживање ипак указује и неке позитивну промене у овој области. Све више Американаца је спремно да купи хибриде уместо електричних аутомобила. Доказ за то је и све боља продаја хибрида у САД у последње три године. Четворо од десет учесника изјавило је интересовање за куповину оваквог типа возила.

Упркос годишњем паду, Пеw Ресеарцх је на тромесечном нивоу забележио раст интересовања за електричним возилима. Остаје да се види како ће ове бројке утицати на продају електричних аутомобила, поготово док траје ценовни рат који је забринуо многе.