ЗАВРШЕН ОСМИ РУКОМЕТНИ КАМП „ЈАХОРИНА 2024“ :: Semberija INFO ::

 

ЗАВРШЕН ОСМИ РУКОМЕТНИ КАМП „ЈАХОРИНА 2024“


Озбиљним, професионалним и преданим радом са млађим категоријама Рукометни клуб „Бијељина“ је изградио имиџ квалитетне и надалеко познате школе рукомета. Рукометни камп „Јахорина 2024“ један је од пројеката који су бијељински рукометни радници ове године реализовали по осми пут. Овогодишњи  камп је трајао од 29. јуна па закључно са данашњим даном а учешће на кампу је узело 150 дјечака и дјевојчица из Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске. Организатори су за младе спортисте припремити оптималан програм тренинга на којима је своја знања преносило 15 искусних рукометних тренера из Србије, Хрватске и БиХ.


 
Млади рукометаши били су смјештени на Јахорини а тренинге су имали у спортској дворани Пеки и сали Основне школе „Србија“. Као и на свим досадашњим окупљањима учесници кампа су, осим спортског дијела, имали прлику упознати природне љепоте Јахорине и кроз дружење стварати нова познанства и пријатељства.


 


-Наш камп је постао својеврсна институција тако да и ове године нисмо имали никаквих проблема са окупљањем довољног броја дјеце. Припремили смо квалитетан програм гдје је 15 тренера радило са 150 дјеце, тако да је сваки имао своју групу од десетак спортиста. Од 15 тренера, њих 13 је учествовало на ранијим камповима, само су колеге из Ваљева и Градачца по први пута били са нама. Све то говори да се ради о уиграној екипи професионалаца која се претходних седам дана максимално ставила на располагање младим рукометашима и рукометашицама. Радили смо у јутарњем и вечерњем термину а у међувремену, дјеци смо пружили прилику да упознају природне љепоте Јахорине и да уживају. Презадовољни смо нашим осмим Рукометним кампом а посебно ми је драго што смо и овај камп у неким сегментима унаприједили у односу на све претходне. То и јесте визија Рукометног клуба „Бијељина“, да сваке године растемо и будемо бољи – а резултати које остварујемо говоре да смо на добром путу“. Директор Рукометног кампа "Јахорина 2024" Обренко Миљковић је поново одрадио огроман посао у организационом смислу, учинивши све како би 150 учесника кампа уживали свих седам дана на Јахорини", рекао је за „Семберија ИНФО“ Богдан Ранкић, предсједник РК „Бијељина“ и један од организатора Рукометног кампа „Јахорина 2024“.


 
Медицинску бригу о здрављу учесника кампа водили су потпредсједник РК „Бијељина“ др. Славиша Митровић и медицинска сестра Милена Југовић из Бијељине.





(Семберија инфо)