Естетско уклањање тамних капака и подочњака пигментовањем :: Semberija INFO ::

 

Естетско уклањање тамних капака и подочњака пигментовањем


Како изгледају хиперпигментације на капцима и коју су потенцијални узроци који доводе до њиховог настанка?
 
Блиставост коже лица може нарушити појава тамних подочњака или хипер/хипопигментација на очним капцима. Такав изглед коже око очију, може да настане усљед прекомијерног умора, недовољног сна, а може бити посљедица и утицаја стреса, генетике, повреда, хормонске неравнотеже, примјене лијекова, алкохола, дувана, и других фактора.

Једно је сигурно, неопходно је испитати шта је довело до настанка тамних колутова око очију јер, свакако, нису пожељни на лицу.

На који начин тамни капци негативно утичу на квалитет живота и изгледа?

Чињеница је да су тамни колутови чест узрок не само естетског проблема, већ могу стварати и извијесне несигурности. Усљед незадовољства изгледом коже на капцима, јавља се потреба за константним прикривањем недостатака шминком, али је то само привремено рјешење. Колико пута се можете наћи у ситуацији да вам неко каже како изгледате уморно, а да то заиста и нисте, али ваше лице говори супротно, управо због тамних колутова око очију или хиперпигментација на горњим капцима.

Да ли онда трајно рјешење за то постоји?

Да. Прво је препоручљиво искључити могућност да је здравствени проблем узрок њихове појаве, што се може утврдити путем детаљног прегледа цијелог организма, а онда започети са најсавременијом неинвазивном техником за уклањање тамних капака - естетско уклањање путем пигментовања.

Како изгледа третман и колико дуго траје?

Мицронеедлинг техника се заиста показала као неприкосновена кад су стимулација регенерације коже и уједначеност тена у питању. Уношењем квалитетних пигмената путем апарата, стимулише се продукција колагена и пружа заштита коже, а тамни пигмент око очију постаје заборав. Притом, уживате у потпуно безболном третману, јер се на капке наноси локални анестетик прије третмана.

У зависности од тога да ли се раде и горњи и доњи капци, или само подочњаци, може бити просјечно потребно око 60-90 минута за третман.

Како изгледа лице након третмана?

Prije

Posle
 
Непосредно након третмана, може се појавити благи оток или црвенило, који су краткотрајног и пролазног карактера. Све зависи од осјетљивости коже, али се просјечно већ током дана потпуно отклони црвенило.
Када се могу примијетити први резултати и колико често се раде третмани?

Резултати су одмах видљиви, али прави ефекат третмана тек слиједи након 20-30 дана. Феноменално је што од сваког третмана буду јако видљиви резултати, али је пожељно третман поновити за 30-40 дана и урадити минимално 2-3 третмана.

Да ли на третман долазе само жене?

Не, наравно. Мушкарци врло често имају овај проблем, тако да се третман препоручује свима који трагају за трајним рјешењем.

Каква су досадашња искуства са овим третманом?

Током вишегодишњег превентивног рада са пацијентима кроз све услуге које пружамо, задовољство наших пацијената када се погледају у огледало или кажу како и други људи примијете на њима одличну промјену, чини да радимо још боље и квалитетније.

Искуства наших пацијената говоре да се лице, када се ријешимо тамних кругова око очију,  препороди и блиста и да немају више потребу за коректором или пудером, који су дотад били неизоставан дио дневне рутине.
Није риједак случај да се на лицу, поред упорних подочњака, јаве и бубуљице, флеке и ожиљци. У том случају, увијек посавјетујемо да се одради темељно чишћење и хидратација лица Хyдрафациал третманом у комбинацији са мицронеедлинг-ом, који ће апсолутно да подмладе кожу, а тек тада и резултати третмана капака долазе до изражаја још више.

Да ли постоје контраиндикације за третман?

Важно је истаћи да третман није штетан за организам и да апсолутно настојимо да квалитет ампула и пигмената буде што здравији и природнији, али да код одређених стања ипак не препоручујемо третман естетског уклањања подочњака/капака пигментовањем, а то су: трудноћа, дојење, диабетес меллитус, кожна обољења, инфективна обољења, склоност алергијама, аутоимуна обољења и сл.

Шта се савјетује пацијентима након третмана?

Како би се постигли жељени резултати, неопходно је испоштовати протокол за његу коже.
  • Мининално 24х након третмана не квасити кожу која је третирана
  • Кожу не притискати, већ пешкиром лаганим тапкањем покупити воду са лица
  • Након туширања нанијети лаганим покретима Пантенол маст и користити је по потреби чешће
  •  Избјегавати излагање третиране коже сунцу (на базенима и мору минимално мјесец дана након третмана)
  • Обавезно корисити крему са заштитним фактором
  • Носити наочаре са сунце
  • Не шминкати се минимално 24х
  • За умивање лица користити неутралне сапуне или пјене и његовати кремом
  • Избјегавати знојење на тренинзима минимално 5 дана након третмана
  • Будући да промјене на кожи нису настале у кратком периоду, потребно је минимално 2-3 третмана, са адекватним размацима (минимално 30 дана)
  • Како би се кожа што прије обновила, повећати унос витамина А, Е и колагена
 
Овом техником рада можемо отклонити било какав пигмент са коже капка (смеђи, жути, бијели, модро-плави), али не можемо отклонити наборе у виду кесица испод ока, подићи капке или сл.

ЗА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ, КОНТАКТИРАЈТЕ НАС: ЦЕНТАР КВАНТНЕ МЕДИЦИНЕ "QУАНТУМ МЕДИЦОМ" БИЈЕЉИНА 063 890 004