Бициклом до радног мјеста у Бијељини, умјесто аутомобилом. Реално је могуће! :: Semberija INFO ::

 

Бициклом до радног мјеста у Бијељини, умјесто аутомобилом. Реално је могуће!


- Приједлог је да се ангажовањем саобраћајних стручњака утврди које би то улице у Бијељини могле одређеним данима или у одређеном временском периоду, да из двосмјерних буду претворене у једносмјерне и да се омогући већи проток бициклистичког саобраћаја. Ова иницијатива није намијењена рекреативцима, него људима који желе да до радних мјеста у ужем центру града стигну бициклом, а не аутомобилом – изјавила је члан Савјета за заштиту животне средине и одрживи развој Републичке странке Српске Лана Милошевић.
 
Она је појаснила да су одборници РСС упутили на посљедњој сједници Скупштине града реалну иницијативу под називом „Бициклом до посла“, која би требало да пружи Бијељинкама и Бијељинцима могућност доласка до посла бициклима умјесто аутомобилима, чиме би се промовисали алтернативни начини кретања, смањење загађење околине и здравији начин живота.
 
- Реализацијом овог приједлога утицало би се директно на смањење гужви у ужем центру Бијељине, као и на промоцију здравих начина кретања. Када се буде расправљало о овој теми, важно је да се узме у обзир и изградња нових бициклистичких стаза – нагласила је Милошевићева.
 
Иницијатива „Бициклом до посла“ једна је од шест иницијатива које су одборници Републичке странке Српске предложили на посљедњој сједници Скупштине града Бијељина, истичући да би оне реално побољшале квалитет живота грађана.