ПОРЕЧ 2024: СРЕБРО ЗА СИМИКИЋА, БРОНЗА ЗА ЛАЗИЋА :: Semberija INFO ::

 

ПОРЕЧ 2024: СРЕБРО ЗА СИМИКИЋА, БРОНЗА ЗА ЛАЗИЋА


У периоду од 27. до 30. јуна Пореч је био домаћин још једног издања Свјетске Карате 1 лиге за младе. Такмичење организује Свјетска карате федерација (WКФ) а ове године је у Поречу наступило 3262 такмичара из 70 земаља свијета. Босна и Херцеговина је била међу оним земљама који су имали највише учесника. Од 104 такмичара њих троје је наступило испред Карате клуба „Пантери плус“ из Бијељине: Душан Симикић и Лазар Лазић (У14 – млађи кадети) и Бојана Јовић (јуниорке).

Одличан резултат су остварили Симикић и Лазић. У изузетно јакој међународној конкуренцији Душан је освојио сребрну а Лазар бронзану медаљу.

Лазар Лазић је у првом колу савладао Украјинца, Олександра Печерског а у наредна два и двојицу Италијана. У другом колу поражен је Лука Ангел Ферарио а у трећем Лудовико Учелари након чега се Лазар пласирао у четвртфинале гдје га је чекао клупски друг, Душан Симикић.
 

Симикић је, након што је био слободан у првом кругу, до четвртфинала стигао побједама против Андрија Протасенка из Украјине и Ђулијани Ђакопа из Италије. У сусрету двојице бијељинских Пантера меч је завршен неријешеним резултатом (2:2) али је захваљујући правилу првог поена у полуфинале отишао Душан Симикић. Прво полуфинале је било у знаку бх. заставе. На мегдан Симикићу изашао је Ферид Селава из КК „Травник“. У одличној борби Душан је показао свој квалитет и са 6:4 изборио пласман у финале а у финалу је снаге одмјерио са још једним Украјинцем.



Максим Боико је овај пут био превелики залогај за младог Бијељинца па је финале завршено резултатом 1:4.

Обзиром да је изгубио од такмичара који се пласирао у финале, Лазару се отворила могућност да кроз борбе репасажа дође до бронзане медаље. Што је он и учинио. До бронзане медаље имао је још два меча у којима је савладао Протасенка (2:1) и Селаву (10:6).
 

Трећи такмичар КК „Пантери плус“ Бојана Јовић заустављена је у другом колу турнира.