Мбапе објавио да неће играти за Француску :: Semberija INFO ::

 

Мбапе објавио да неће играти за Француску


FOTO: TANJUG/AP
Француски фудбалер Килиан Мбаппе изјавио је у недјељу да неће играти за француску олимпијску репрезентацију на Играма у Паризу јер се његов нови клуб Реал Мадрид противи тој идеји.
 
Мбаппе је у марту рекао да жели играти на ОИ у Паризу, али како олимпијски фудбалски турнир није у ФИФА-ином календару, клубови нису обавезни пустити своје играче.
 
Изборник француске олимпијске репрезентације Тхиерри Хенри није ставио 25-годишњег Мбаппеа у прелиминарни састав од 25 играча раније овог мјесеца, иако је оставио отвореном могућност да га ипак укључи.
 
"Став мог клуба био је врло јасан, тако да од тог тренутка мислим да да нећу судјеловати на Играма", рекао је Мбаппе новинарима уочи утакмице скупине Д против Аустрије у понедјељак на ЕУРУ у Њемачкој.
 
"То је једноставно тако и ја то такође разумијем. Придружујем се новој момчади у септембу, тако да то није најбољи начин за почетак авантуре. Овом француском тиму ћу пожељети све најбоље. Гледаћу сваку утакмицу. Надам се да ће освојити златну медаљу", додао је.
 
Олимпијски фудбалски турнир почиње 24. јула, 10 дана након финала Европског првенства, а завршава 9. августа, преноси Аваз.
 
(Танјуг)