СУДИЈСКА ЛАКРДИЈА У РЕЖИЈИ СУДИЈЕ БУТУЛИЈЕ И ПОМОЋНИКА МАКСИМОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

СУДИЈСКА ЛАКРДИЈА У РЕЖИЈИ СУДИЈЕ БУТУЛИЈЕ И ПОМОЋНИКА МАКСИМОВИЋА


Да ли је јучерашња утакмица 2. кола м:тел Прве Лиге РС између ФК Звијезда 09 и ФК Козара јасан показатељ шта ФК Звијезда 09 може очекивати у даљем првенству од стране службених лица и судијске организације ФСРС!? Одлуке главног судије Данка Бутулије и помоћника Бојана Максимовића и Славише Глигориа су директно утицале на коначан исход сусрета.

Наиме, у 94. минути сусрета главни судија утакмице Данко Бутулија на сигнализацију помоћног судије Бојана Максимовића, је досудио непостојећи пенал у корист гостујуће екипе и на тај начин директно допринео крајњем резултату утакмице, што јавност може јасно видјети на снимку којег објављујемо.

Такође, непосредно прије него што је главни судија досудио непостојећи пенал, Бутулија је пропустио досудити очигледан прекршај у корист ФК Звијезда 09 иако је био добро позициониран те донио одлуку која је противна правилима фудбалске игре.

Да ли је порука од стране службених лица и судијске организације ФСРС већ у 2. колу, да ФК Звијезда 09 не може бити кандидат за ПЛ БиХ, иако има све предуслове да буде један од најстабилнијих и најорганизованијих клубова у региону?

Свјесни стања у којем се налазимо, службених лица и представника ФСРС, ФК Звијезда 09 обавјештава навијаче и јавност да неће нијемо посматрати овакве ситуације. Позивамо ФСРС и судијску организацију да хитно покрене поступак против наведених службених лица те исте најстрожије санкционише и тиме упуте јасну поруку осталим судијама да свој добро плаћени посао обављају у складу са правилима фудбалске игре. ФК Звијезда 09 ће настављати аргументовано и уз доказе обавјештавати спортску јавност у БиХ о свим нерегуларностима.


ФК ЗВИЈЕЗДА 09