Које марке аутомобила се најбрже продају :: Semberija INFO ::

 

Које марке аутомобила се најбрже продају


FOTO: Pixabay
Чини се да су произвођачи аутомобила коначно стали на ноге након неколико година нестабилности, а код неких се ово огледа у много бољој продаји него раније.
 
Аналитчка компанија иСееЦарс је недавно објавила резултате истраживања о томе које марке најбрже, а које најспорије продају нова возила, и разлике иду дотле да су неки двоструко бољи од других у овом сегменту.
 
Тоyота је била најбрже продавани бренд нових аутомобила између октобра 2023. и марта 2024. године, јер је продавала нове аутомобиле у просјеку за 39,6 дана. Алфа Ромео је на другом мјесту, са просјечно 41,8 дана на тржишту. На другом крају листе су Линцолн (82,6 дана), ИНФИНИТИ (79,8 дана) Буицк (79 дана) и Ауди (75,1 дана).
 
Слиједи листа Топ 10 најбрже продаваних брендова:
 
Тоyота: 39,6 дана на тржишту
Алфа Ромео: 41,8
Цадиллац: 43,4
Хонда: 44,2
Јагуар: 44,4
Киа: 47
Хyундаи: 47,1
Субару: 49
БМW: 49,1
Мазда: 53,1
 
Брендови који најбрже продају нова возила, истовремено су и они који имају лојалне купце.
 
Извршни аналитичар иСееЦарс-а Карл Брауер је рекао: "Брендови који брзо продају возила, као што су Тоyота и Хонда, јесу они код којих купци гледају да добију што више за сваки уложени долар".
 
"Слично томе, код луксузних брендова који продају мале количине примјерака, имућни потрошачи су вољни да их купе брзо након што се нађу на тржишту", истакао је Брауер.
 
Још једна занимљива ствар која се наводи у извештају, јесте то да је новим ЕВ потребно много дуже да се продају него хибридима - у просјеку 70,6 дана у поређењу са само 49,5.
 
(Б92)