„ЋОРЦИ“ БОРЦА ПРОТИВ РАДНИКА, БРИГА ПРЕД ЕГНАТИЈУ :: Semberija INFO ::

 

„ЋОРЦИ“ БОРЦА ПРОТИВ РАДНИКА, БРИГА ПРЕД ЕГНАТИЈУ


Ekipa Borca pred susret s Radnikom FOTO: FK Borac/N. Kulaga
У генералној проби пред први меч против албанске Егнатије (сриједа, 10. јул, Градски стадион, 21 час) фудбалери Борца су на свом стадиону одиграли неријешено и без голова против бијељинског Радника (0:0).
Утакмица је била затвореног типа, одиграна без гледалаца, а изабраници тренера Младена Жижовића наспрам себе су имали мотивисаног и борбеног противника који је могао на крају и до побједе да сусјајне прилике у 75. и 87. минуту искористили Ристановић и Албијанић. Иако пријатељска ова утакмица је изгледала као права првенствена, са много оштрих дуела, приказане борбености и пожртвовања, поготово код гостију. Стекао се утисак да су домаћини играли мало с резервом, чувајући се за меч квалификација за Лигу шампиона против албанског првака за седам дана.
 
Радник је у другом полувремену замијенио комплетну екипу која је била још борбенија од оне која је наступила у првом дијелу утакмице, а био је ово први тест за Семберце од старта пприпрема прије неколико дана, док је за Борац ово била четврта пријатељска утакмица и други реми, уз двије побједе.
 
 Fudbaleri Radnika pred start meča FOTO: FK Borac/N. Kulaga

Испромашивали су се црвено-плави, поготово у првих 45 минута када су непрециизни били Стојан Врањеш, Јово Лукић, Барт Мајерс (погодио мјесто гдје се спајају пречка и статива), Давид Вуковић у три наврата и Дамир Хреља. У наставку су покушавали Себастијан Ерера Кардона, Срђан Граховац из слободњака и поново Вуковић, али лопта једноставно није хтјела у гол, па је остало оних почетних 0:0, уз сјајно суђење Драгана Петровића, једног од најбољих премијерлигашких судија свих времена. У наредних седам дана Бањалучани морају да намјесте нишанске справе уколико желе да побиједе и прођу Егнатију.
 
 Kapiteni timova i sudije pred start susreta FOTO: FK Borac/N. Kulaga

Борац је играо у саставу: Шишковски, Квржић (од 75. Караклајић), Мајерс (од 75. Ћелић), Каролина, Херера Кардона, Граховац, Чавић (од 67. Пихлер), Вуковић, Врањеш (од 67. Ђајић), Хреља (од 67. Кулашин), Лукић (од 67. Хасукић).

Радник је утакмицу почео у саставу: Лакић, Гаврић, Павловић, Јосиповић, Перишић, Васић, Сантрач, Амиџић, Маричић, Круз, Дошло. Још су играли: Самуровић, Сивац, Јањић, Попадић, Јовановић, Албијанић, Ристановић, Караман, Чамџић.

(СпортДЦ)