Из радног одијела ушла у матурску хаљину и разбила све стереотипе :: Semberija INFO ::

 

Из радног одијела ушла у матурску хаљину и разбила све стереотипе


Дјевојчица која је одушевила регион, Анђелија Илић (15) из села Рутевац завршила је осми разред и прави је примјер дјевојчице коју је васпитање извело на добар пут - осим што иде у школу брине и о кравама на фарми.

У једном од видеа Анђелија је снимила како ради и чисти шталу, а онда је показала и кадар како је изгледа на матури. Радно одијело за шталу замијенила је свечаном бијелом хаљином, а гумене чизме штиклама. Људи су одушевљени њеним трудом и радом, али и промовисањем правих вриједности.

"Од малих ногу са родитељима сам то научила, мени дан изгледа тако што устанем око пет, шест, копамо силажу, то је смеса од кукуруза коју држимо у силосима. Она 30 дана стоји тако и после је дајемо кравама. Родитељи кажу да сам им десна рука, нисам сама наравно", каже она,  пише портал 017.


Каже да је научила да музе краве прије четири године.

"Било је нервирања мало, нисам успевала одмах, али касније сам успела. Посебна је љубав према кравама, свака има своје име и дала сам им модерна имена. Бикове ћемо имати ускоро, производимо месо", рекла је она.

 Осврнула са на видео гдје је прво у штали, а онда спремљена у хаљини.

"Ретко ко живи овакав живот и ретко ко то подржава од млађих генерација. Сви мисле да се уђе у шталу ради сликања, снимања и прегледа и да се само изађе. То није тако. Уписаћу Пољопривредно – ветеринарску школу – Свилајнац. Задала сам себи циљ да завршим ту школу, факултет и да се вратим да наставим са родитељима прородичну причу", каже Анђелија.

(Независне)