MIODRAG PETRIĆ MIKICA: UBOJITI CENTARFOR FK “PROLETER“ DVOROVI :: Semberija INFO ::

 

MIODRAG PETRIĆ MIKICA: UBOJITI CENTARFOR FK “PROLETER“ DVOROVI


Миодраг Микица Петрић је био убојити центарфор Пролетера који је немилосрдно решетао мрежу противника,лијевом, десном ногом или главом.

Дјеловао је тромо и незаинтересован за утакмицу а онда муњевитим шутевима или продорима постизао је, многе некада и важне погодке на утакмици. Поникао је у младјим категоријама нашег клуба гдје је са својим вршњацима играо и одмах одскакао својим квалитетима па је примјећен од тренера клуба и прекомандован је у први сениорски тим.



Своје најбоље утакмице је одиграо у новој држави, у Другој лиги ФСРС када је постизао погодке на задовољство публике.Још увјек се памти његов погодак, који је значио и опстанак Пролетера у Другој лиги, а играна је утакмица са ФК“Слога“ из Бијељине.Била је потребна побједа  а никако да се постигне жељени погодак.Медјутим, у задњим тренутцима утакмице на сцену ступа Петрић и на свој волшебан начин постиже значајан погодак којим је обезбедио иопсатанк у лиги.

У својој каријери ,која је била успјешна, Микица се није увјек слагао са свим тренерима у клубу па је у тим паузама наступао и у ФК“Младост“Крива Бара, ФК“Побједа“Трјешница и ФК“Пролетер 2“ такозване „Тифозе 92.“

Медјутим, остаће записано у историји ФК“Пролетер“Дворови да је Миодраг Микица Петрић наступао на преко 200 првенствених,куп или пријатељских утакмица и постигао безброј  погодака (нажалост није водјена евиденција).
Миодраг Петрић данас живи у Дворовима и бави се приватним бизнисом и на жалост нема додира са фудбалом.

ИЗ АРХИВА ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ/ПИШЕ ВЛАДАН СИМЕУНОВИЋ