ТЕШКА ПОЛУСЕЗОНА ИЗА ФК „РАДНИК“ :: Semberija INFO ::

 

ТЕШКА ПОЛУСЕЗОНА ИЗА ФК „РАДНИК“


 
Након што је на крају прошле 2020/21. сезоне за „зеленим столом“ изборио опстанак међу бх. фудбалском елитом, ФК „Радник“ је и у овој сезони наставио велику борбу за опстанак у Премијер лиги БиХ.
 
Иако најављен као велико појачање на клупи плавих, испоставило се да је проблема било и превише да би сам Владо Јагодић успио изградити побједнички менталитет код својих фудбалера. Јагодић је на клупу Радника стигао 21. априла и до 25. октобра ове године водио је клуб на 22 утакмице у којима је остварио учинак од три побједе, пет ремија и 14 пораза. У овој сезони водио је ,,Радник’’ на 14 утакмица и освојио само седам бодова (једна побједа, четири ремија и девет изгубљених) са гол разликом 10 постигнутих и 22 примљена гола.

Након утакмице 14. кола и пораза од НК „Широки Бријег“ Јагодић је резријешен дужности шефа стручног штаба, а на његово мјесто је изабран дугогодишњи капитен плавих, Велибор Ђурић, који је на тај начин у својој 40. години окачио копачке о клин. Ђурић је двоструки шампион БиХ. Оба трофеја је освојио у дресу ,,Зрињског’’, а посљедњих неколико сезона носио је дрес ,,Радника’’. Ђурић је у Премијер лиги БиХ одиграо око 300 утакмица. Осим у Раднику неизбрисив траг оставио је и у мостарском Зрињском.

Велибор Ђурић је своје доскорашње саиграче водио са клупе у задњих пет утакмица јесење полусезоне. Остварио је једну побједу (Вележ - Радник 1:2), два ремија (Радник - Борац 1:1, Тузла Сити - Радник 2:2) и два пораза (Радник - Сарајево 0:1, Жељезничар - Радник 2:0). Његовим доласком у екипи ,,Радника’’ је осјетан нови дух који се на терену може препознати у већој одговорности, пожртвованости и хтијењу ,,Радникових’’ фудбалера које је тек покоја нијанса квалитета и/ли среће дијелила од већег броја голова и већег броја бодова.
 
ФК „Радник“ је први дио 2021/22. сезоне завршио са 12 бодова на посљедњем мјесту табеле Премијер лиге БиХ. У току је зимска пауза, која ће трајати до 26. фебруауара 2022. године.

  
Навијачи Радника:,,Један је Ђука капитен’’

 
Иако је одмах из копачки засјео на ужарену клупу шефа стручног штаба ,,Радника’’, рад Велибора Ђурића није остао непримијећен од највјерније навијачке групе ФК „Радник“-,,Инцидент’’. У полувремену утакмице 18. кола између Радника и Борца, Ђурићу је у знак подршке од стране оних најватренијих уручена слика са његовим ликом и букет цвијећа.

- За мене је ово велико изненађење, заста ми је више него драго да имам подршку навијача у Бијељини, поготово оне најватреније групе која је ту увијек уз нас. Много нам значи њихова подршка, и у тренуцима када нам не иде добро, навијачи су ти који подижу морал и дају нам додатни вјетар у леђа. Чињеница је да је публика највећи критичар али овим путем желим да се обратим и да све замолим за мало стрпљења, промјене које су се десиле у Раднику иду на боље у сваком погледу, а вјерујем да ће и резултат доћи по себи’’,  рекао је тренер ,,Радника’’ Велибор Ђурић. Навијачи Радника подржали су прелазак Велибора Ђурића са терена у тренерске воде.

- Прелазак у тренерску струку, Велибора Ђурића нашег дојучерашњег капитена, обиљежили смо малим изненађењем за њега. Надамо се да ће једнако добар успјех и каријеру остварити на клупи ФК „Радник“, исто онако како је то чинио на терену’’, изјавили су чланови навијачке групе ,,Инцидент’’.

Семберија инфо