ШОУ МЕСИЈА ПРОТИВ ЛИВЕРПУЛА: БАРСЕЛОНА НАДОМАК ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА :: Semberija INFO ::

 

ШОУ МЕСИЈА ПРОТИВ ЛИВЕРПУЛА: БАРСЕЛОНА НАДОМАК ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА


Foto: Enric Fontcuberta/EPA
Барселона је направила велики корак ка пласману у финале Лиге шампиона, пошто је у првој полуфиналној утакмици савладала Ливерпул на “Камп Ноу” стадиону са 3:0.

Каталонци су повели у 26. минуту – сјајну лопту са лијеве стране у петерац је упутио Ђорди Алба, а некадашњи играч тима са “Енфилда” Луис Суарез је ушао између два штопера и сјајном реакцијом погодио ближи угао.
 
Био је то 500. гол Барселоне у елитном европском такмичењу.

На 2:0 повисио је капитен Лионел Меси у 75. минуту. Послије ударца Суареза лопта је погодила пречку и одбила се до Аргентинца који ју је смирио и практично се ушетао у празан гол гостију.

Ту Меси није имао тежак задатак, али је седам минута касније показао зашто је међу најбољим, ако не и најбољи фудбалер свијета у овом тренутку.

Сјајно је извео слободан ударац са око 25 метара и погодио горњи десни угао немоћног голмана “Редса” Алисона Бекера. Са ова два поготка стигао је до 600 голова у дресу Барсе у свим такмичењима.
 
Ливерпул уопште није одиграо лоше, направио је неколико добрих шанса и право је чудо како није постигао гол, посебно у акцији из 84. минута.

Прво је послије шута Роберта Фирмина лопту испред гол линије зауставио Иван Ракитић, она се одбила до Мохамеда Салаха који је са ивице петерца погодио стативу.

Реванш утакмица се игра у уторак, 7. маја.

​Српска инфо