Расте жива у термометру: Љетни викенд, а онда слиједи преокрет :: Semberija INFO ::

 

Расте жива у термометру: Љетни викенд, а онда слиједи преокрет


Жива у термометру данас ће у Босни и Херцеговини поново расти, а према најавама метеоролога највиша дневна температура биће између 29 и 34 степена.

Како су истакли из ФХМЗ-а, данас ће бити сунчано уз малу до умјерену облачност.

"Вјетар слаб до умјерене јачине источног и сјевероисточног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 14 и 19 степени, на југу земље до 22 степена. Највиша дневна температура зрака углавном између 29 и 34 степена", навели су они.

И сутра ће у БиХ бити претежно сунчано и вруће, а температуре ће се кретати и до 38 степени.

"Вјетар слаб до умјерене јачине јужног и југозападног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 14 и 19 степени, на југу земље до 23 степена. Највиша дневна температура зрака углавном између 32 и 38 степени", истакли су из ФХМЗ. 

Претежно сунчано биће у понедјељак прије подне, док се током ноћи на уторак очекује јаче наоблачење које ће условити падавине. У дијеловима БиХ пљускова и грмљавине може бити и у послијеподневним сатима.

"Вјетар слаб до умјерене јачине западног и југозападног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 15 и 20 степени, на југу земље до 24 степена. Највиша дневна температура зрака углавном између 30 и 35 степени", навели су.

Промјена времена

У уторак ће у бити облачно са кишом и пљусковима, а највиша дневна температура биће до 25 степени.

"Вјетар слаб до умјерене јачине, у Босни сјеверног и сјеверозападног смјера, а у Херцеговини југо. Најнижа јутарња температура зрака већином између 13 и 17 степени, на југу земље до 20 степени. Највиша дневна температура зрака углавном између 19 и 25 степени", истакли су они.

(Независне)