Додик: Скрећемо пажњу на историјску неправду учињену српском народу :: Semberija INFO ::

 

Додик: Скрећемо пажњу на историјску неправду учињену српском народу


FOTO: RTRS
Предсједник Републике Српске Милорад Додик и делегација Владе, предвођена премијером Радованом Вишковићем, положили су данас вијенце на централни спомен-крст на братуначком гробљу.

Додик је рекао да су данас дошли у Братунац и Сребреницу како би скренули пажњу на историјску неправду учињену српском народу.

- На чињеницу коју моћни у свијету и наше комшије потпуно занемарују, а то је да је у злочинима које је починило муслиманска структура на овим просторима страдало 3.500  Срба и да за те злочине нико није одговарао - истакао је Додик након полагања вијенаца.

Додик је истакао и да су данас у Сребреници јер је у Генералној скупштини УН иницирано доношење резолуције у којој се покушава Србима наметнути колективна кривица.

- На један скривен начин, који је веома лукаво смишљен, како би се кроз историју обиљежавао дан наводног геноцида у Сребреници, а то не подразумијева, наравно, чињеницу страдања Срба на овим просторима - рекао је Додик.

Он је нагласио да је прича о Сребреници од почетка лажно конструисана.

- Прича да је убијено 8.300 припадника бошњачког народа је потпуна лаж. Све ове године нису успјели да докажу да постоји тај број. Морам рећи да нам је жао за сваку жртву и бошњачку, а српску поготово. Боли нас неправда и немогуће је да су озбиљни људи свијета прихватили овакву лакрдију - рекао је Додик.

Он каже да се резолуцијом српском народу покушава наметнути колективна кривица.

- Наравно, колективне одговорности нема. Како је могуће да се у Уједињеним нацијама проглашава дан сјећања, ако је неко индивидуално чинио злочин. То није забиљежено у свјетској историји - нагласио је Додик.
 
(РТРС)