ВЕТЕРАНИ ИЗ ЛОЗНИЦЕ ПОБЈЕДНИЦИ ТРЕЋЕГ ФУДБАЛСКОГ ТУРНИРА „ГОРАН МАКСИМОВИЋ – ПАЛА“ :: Semberija INFO ::

 

ВЕТЕРАНИ ИЗ ЛОЗНИЦЕ ПОБЈЕДНИЦИ ТРЕЋЕГ ФУДБАЛСКОГ ТУРНИРА „ГОРАН МАКСИМОВИЋ – ПАЛА“



Екипа ветерана фудбалског клуба Слога Стража из Лознице је побједник трећег Меморијалног фудбалског турнира ветерана „Горан Максимовић – Пала“, који је одигран у Лопарама.
Они су у другој утакмици турнира савладали екипу ветерана фудбалског клуба Мајевица из Лопара резултатом 5:1, а затим играли неријешено 2:2 са екипом ветерана фудбалског клуба Партизан из Београда.
У првој утакмици екипе Мајевице и Партизана играле су неријешено 2:2, тако да је домаћин заузео треће мјесто.
Најбољи играч турунира је Иван Гајић из екипе Слога Стража.
Турнир је отворио начелник општине Лопаре Радо Савић, а почетни ударац на утакмици Мајевица - Партизан је извео Палин син Огњен Максимовић.
Начелник Савић је изразио задовољство успјешном организацијом турнира и најавио да ће тако бити и наредне године.
„Генерално треба више улагати у спорт као нешто што ће младе људе одвојити, бар за неко вријеме, од друштвених мрежа, од онога што већ евидентно данас представља проблем“, поручио је Савић.
Организатор турнира Раденко Марковић је рекао да се турнир игра већ трећу годину и да се на тај начин чува лик и дјело Горана Максимовића – Пале.
Он је посебну захвалност упутио екипи Партизана из Београда, која трећи пут игра у Лопарама и екипи Слога Стража из Лознице, која је први пут учествовала на турниру и освојила га.
Горан Кадинић – Кадина из ветерана фудбалског клуба Партизан је изразио поштаовање према општини Лопаре, која је стала иза Меморијалног фудбалског турнира ветерана „Горан Максимовић – Пала“.
„Живимо у вријеме када је на жалост много заборава, сви смо окупирани неким својим интересима тако да запостављамо ликове као што је почивши господин Максимовић, који практично пола свог живота поклонио Мајевици, поклонио фудбалу, поклонио спорту и поклонио младости да се угледа на њега“, истакао је Кадинић.