Миличевић: СДС неће потписати изјаву о имовини, не идемо на састанак у НСРС :: Semberija INFO ::

 

Миличевић: СДС неће потписати изјаву о имовини, не идемо на састанак у НСРС


БАЊАЛУКА - Након разматрања изјаве о имовини која је данас требало да буде потписана у Народној скупштини Републике Српске, а тиче се државне имовине, на сједници Предсједништва закључили смо да ово није документ који говори о томе - у њему нема ни "д" о државној имовини. Она се спомиње само у једној тачки - рекао је на конференцији за новинаре Милан Миличевић в.д. предсједника СДС-а.


- Све друго су разне популистичке приче о свим другим темама, али не о имовини. Поновна прича о мирном раздруживању је испразна политичка флоскула и бесмислица. Према томе, овај документ је политички памфлет СНСД-а - поручио је Миличевић.

Истакао је да СДС овај документ не може и неће потписати.

- Сваки наредни пут када на дневном реду буде било какво друго питање о национално важним питањима за Републику Српску, СДС ће се одазвати састанку. Разочаран сам површним ставом и власти и опозиције када су у питању озбиљна питања попут имовине - рекао је он.

Нагласио је да Република Српска без имовине не може да има све надлежности које има.

- Показало се да СНСД користи ово за финансијски и економски колапс пред којим се Српска налази а у коју је сам увео - сматра Миличевић.

Због бесмисла овог документа,каже Миличевић, нећемо ићи на састанак у НСРС.

- Документ не може да се промијени амандманима јер документ уопште не говори о државној имовини - нагласио је он.

Подсјећамо, у просторијама Народне Скупштине Републике Српске представници парламентарних странака требало би да потпишу изјаву , како је најављено у петак на састанку лидера странака код предсједника Републике Срске Милорда Додика.

У радној верзији изјаве наведено је да ће Српска понудити Федерацији БиХ потписивање споразума о мирном раздруживању уколико се настави антидејтонско дјеловање Уставног суда БиХ и политичких представника из Федерације БиХ према Републици Српској.


Глас Српске