ИВА АНДРИЋ ВИЦЕШАМПИОНКА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ - ГОРДИЋ И ПАНИЋ БРОНЗАНИ :: Semberija INFO ::

 

ИВА АНДРИЋ ВИЦЕШАМПИОНКА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ - ГОРДИЋ И ПАНИЋ БРОНЗАНИ


Протеклог викенда у Зеници је одржано Државно првенство у каратеу за дјецу до 13 година у борбама и катама, појединачно и екипно. Исто је било изборног карактера за предстојеће Балканско првенство за дјецу у Истанбулу.
 
-Такмичари нашег клуба остварили су добре и задовољавајуће резултате, иако су уз мало више спортске среће могли доста боље. Боје клуба представљало је 13 такмичара заступљених у обје такмичарске дисциплине, како у мушкој тако и женској конкуренцији. На крају, освојене су три медаље од чега једна сребрна и двије бронзане. Поред тога, остварена су два пласмана на пето мјесто", стоји у саопштењу Карате клуба "УНСУ".


 
Ива Андрић, нова нада овог клуба понијела је титулу вицешампионке Босне и Херцеговине у категорији дјевојчица 12 година (-45). За бронзане медаље након пораза у полуфиналу и побједа у финалном репасажу изборили су се Давид Панић у категорији дјечака 10 година (-30), те Богдан Гордић у категорији дјечака 8 година у катама. 
 
Поред ових медаља два пета мјеста освојиле су: Николина Ина Ивковић (9 година) у катама, у једној од намасовнијих и најнеизвјеснијих категорија на првенству, те одлична Калина Перић у категорији дјевојчица 12 година (-35). 


 
-Остали наши такмичари имали су добре наступе али нажалост остали су без значајнијег пласмана. Освојити медаљу на овом првенству заиста је било тешко узевши у обзир да је учествовало 115 клубова из цијеле Босне и Херцеговине са скоро 900 учесника. Чињеница да 40 клубова није освојило ниједну медаљу потврђује о каквом се првенству ради. Треба рећи, да је КК "УНСУ" на овом првенству био најуспјешнији клуб из Бијељине, а међу девет најуспјешнијих из Републике Српске, а све захваљујући преданом раду и залагању, како наших такмичара и такмичарки тако и тренера.
 
Имајући у виду резултате са претходног изборног турнира "БХ Сарајево опен" као и резултате са овог Државног првенства за очекивати је да наш клуб има два до три пласмана на Балканско првенство у Истанбулу. Овим настављамо континуитет освајања државних медаља, те пласмана на Балканско првенство што испуњава наше зацртане циљеве са почетка сезоне", рекли су испред КК "УНСУ".
 
(Семберија инфо)