Брат и сестра рођени исти дан, а нису близанци :: Semberija INFO ::

 

Брат и сестра рођени исти дан, а нису близанци


Свјесни смо да има много занимљивости у животу, али оваква је права ријеткост. Наиме, Мира Говедаревић из Чађавице и њен брат Неђо Јосиповић, такође из Чађавице, рођени су исти дан, али нису близанци.

Када су Грозда и њен супруг Перо Јосиповић 1968. године, 10. фебруара, добили сина првенца Неђу, ни слутили нису да ће, након четири године, истог дана њихов дом уљепшати кћерка Мира.

-Било ми је то мало и чудно, али и лијепо. Имати двоје дјеце рођене на исти дан, то ријетко ко може испланирати. Нама је тако драги Бог дао. Када ме неко пита када су дјеца рођена, ја им кажем исти дан, али нису близанци'', појашњава за ,,Семберија инфо'' мајка Грозда, која је увијек спремна за шалу и славље.

-Било је баш лијепо да дјеци славимо рођендан исти дан'', присјећа се Грозда Јосиповић.

Када су Мира и Неђо стасали и основали своје породице наставили су и даље заједно да славе своје рођендане.
-Након што свако од нас, на свој начин, прослави рођендан, окупимо се, најчешће увече, код мене у мојој кући гдје сам се удала или у кући гдје сам се родила и гдје сам одрасла. Али, колико памтим, чини ми се много чешће код мене, него код Неђе. Ма ја нисам злопамтило, јер брат је један...'', истиче за ,,Семберија инфо'' Мира Говедаревић.

А ми им честитамо рођендане и искрено им желимо да их још дуго славе и није важно гдје ће то бити – код Мире или Неђе или било ком другом мјесту. Најбитније је да се слави.

Семберија инфо