Миодраг Рикановић Месар, један од најстаријих семберских бајкера: Живим за мотоцикле и мотоциклизам :: Semberija INFO ::

 

Миодраг Рикановић Месар, један од најстаријих семберских бајкера: Живим за мотоцикле и мотоциклизам


Mиодраг Рикановић Месар (58) из семберског села Бродац, један је од најстаријих семберских бајкера који се већ пола вијека дружи са мотоциклима. Миодраг, по занимању професионални возач, каже да се у мотоцикле заљубио још у дјетињству, у својој осмој години.

- Често кажем да смо, ми бајкери, голубови мира. Нас не занима пуно ни нација, ни раса, ни ко си, ни шта си, нити колико година имаш. Није важно какав мотор возиш, важно је какав си човјек. Прошле године смо ишли на мото – сусрете у Требиње, али смо продужили и до Дубровника и Херцег Новог. Километре не бројимо“.



Каже да је у протеклих педесетак година почео са „пони експресом“ од 50 кубика, да би касније дошао „МЗ“ од 150 кубика, а након тога „Јава“ од 250 кубика, затим „Хонда ЦБХ“ од 1.000 кубика. На испиту спретности, 1991. године у Тузли, са „Хондом“ је Миодраг освојио прво мјесто. Возио је он и „Сузуки 1.100 Р“, али и „Кавасаки 550“. Тренутно у својој гаражи чува италијанске мотоцикле „РСВ“, које скоро више нико и нема на овим просторима.

- За једну рекордну сезону прешао сам око 15.000 километара. У колекцији тренутно имам седам мотоцикала. Иако сам матор човјек, још увијек волим да се лудирам. Више сам „запалио“ гума на трговима и тротоарима, вртећи мотоцикл у круг, само у једној години, него што ће поједини мотоциклисти запалити за десет година. Стотињак гума сам до сада спржио, али увијек имам десетак гума у резерви. Живим за мотоцикле и мотоциклизам’’, каже Миодраг, хвалећи и младе брочанске мотоциклисте, окупљене у Мото клуб „Прашинари“.    

Семберија инфо