ПРОЉЕЋЕ У СЕМБЕРИЈИ :: Semberija INFO ::

 

ПРОЉЕЋЕ У СЕМБЕРИЈИ


Топлији прољећни дани олакшали су Бијељинцима дане изолације због појаве корона вируса, тако да већина суграђана користи лијепе сунчане дане да среди дворишта и терасе.

Увелико се сади једногодишње цвијеће, косе се дворишта, окопавају се саднице и воћке, а они кретивнији и који то могу приуштити, купују и саде  нове украсне вишегодишње саднице, чија се цијена по расадницима креће од десет КМ па на више.  
 

„Настојимо да одржавамо двориште уредним. Волимо цвијеће и биљке тако да нам то није проблем. Старо одржавамо, а сваке године купимо и новог једногодишњег цвијећа“, каже једна наша суграђанка која има једно од најуређенијих дворишта у насељу Пет језера.
 

По бијељинским двориштима јутрос се чују звукови косачица, јер је дан диван за прољећне радове.
 

Иако цвијет магнолије већ пролази, сада су у цвату многе друге сорте. Јоргован и бехар миришу на све стране. Кренула је вегетација на виновој лози и смоквама, аронија је процвијетала, а бехар је на бројним воћкама. Ако временске прилике буду добре, у Семберији се очекује добар род воћа, јер је за очекивати да више неће бити мразева.

УНЕСИТЕ КРЕАТИВНОСТИ И НАПРАВИТЕ КУТАК ЗА СЕБЕ
 

За оне креативније, препорука је да на терасама и у двориштима направе кутак за себе. Уз неку гарнитуру или сто и столице, цвијеће и детаље можете направити савршен кутак у којем ћете моћи да уживате током прољећа, љета, али и ране јесени. Уколико имате и неку адекватну расвјету, имаћете лијеп амбијент и у вечерњим часовима. Корона ће проћи, а нас чека дуго љето, у којем ће, сасвим сигурно, бити простора за уживање.

Семберија инфо (З.Кусмук)