СЛАВИША ВУЈАНОВИЋ, ДИРЕКТОР ВРТИЋА „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ :: Semberija INFO ::

 

СЛАВИША ВУЈАНОВИЋ, ДИРЕКТОР ВРТИЋА „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“


Foto: Semberija info
Дјечији вртић „Чика Јова Змај“, једини је jавни вртић  на подручју Града и као такав, има веома дугу листу чекања за упис малишана. Због ове чињенице, руководство вртића, на челу са директором Славишом Вујановићем, у протеклом периоду провело је низ активности. У циљу проналажења рјешења,  разговарали су и са представницима Градске управе о могућностима за проширење капацитета. Према Вујановићевим ријечима,  након расписаног јавног конкурса у јуну ове године, због капацитета вртића, могли су да приме само 43, од пријављених 163 малишана.
 
-Упознали смо представнике Градске управе са овом ситуацијом и ишли смо у правцу тражења адекватног рјешења,првенствено проналаска објекта, како би проширили капацитете установе, а самим тим, да би што већи број дјеце могао бити уписан у предшколски програм васпитања и образовања који се проводи у нашој установи“, рекао је Вујановић за „Семберске новине“. Он је истакао да су кроз разговор дошли до идеје, да се објекат поред Саборног храма у Лединцима искористи за ту намјену и да је у договору са Епархијом зворничко – тузланском, објекат и уступљен  на кориштење вртићу „Чика Јова Змај“.
 
-Имали смо састанке са представницима Епархије, те смо на њихово, али прије свега и наше задовољство, нашли рјешење које је прихватљиво за све. Објекат је веома квалитетно саграђен, површине је око 1.700 метара квадратних, прије свега корисног простора. Сматрам да ћемо имати један квалитетан и лијеп објекат, којим ћемо сви бити задовољни, а првенствено родитељи и малишани који ће у њему боравити“, рекао Вујановић и додао да ће се, према њиховим процјенама, у објекту налазити седам радних соба и да ће у њима моћи боравити од 200 до 220 малишана.

-Број малишана који ће боравити у вртићу је задовољавајући, а самим тим сва дјеца са листе чекања биће примљена у вртић. Већ се ради пројекат опремања и након тога биће расписана јавна набавка. Сви се трудимо, руководство Града, али и ја као руководилац вртића, да објекат у што краћем временском року почне са радом“, рекао је Вујановић и додао да се нада, да ће већ од октобра, најкасније новембра, објекат бити у функцији. Он је замолио родитеље да имају стрпљења, јер сви ажурно раде и све процедуре су у току, како би што прије почели са радом.
 
-Кад се све процедуре заврше имаћемо веома квалитетан објекат, идеалан за боравак дјеце. Ми ћемо се трудити да објекат буде понос Града Бијељина, што је наш циљ. Морам нагласити да је владика Фотије изразио жељу да управо он кумује имену новог објекта који ће се звати „Ђурђевак“, а на нама је да се „Ђурђевак“ што прије опреми и да се из њега зачује дјечија граја“, рекао је Вујановић. Он је додао да се овим неће стати са проширењем капацитета и да ће се и даље залагати за отварање нових објеката, како у градским, тако и у сеоским мјесним заједницама.
 

-Веома је важно  да се што већи број дјеце укључи у програм предшколског васпитања и образовања на подручју нашег града“, закључио је Вујановић.

КУМСТВО

Епископ зворничко-тузлански Фотије кумоваће новом објекту вртића, који ће носити име „Ђурђевак“. Објекат је површине је око 1.700 метара квадратних, а у новом вртићу моћи ће боравити од 200 до 220 малишана.
 
(Семберија инфо)