ДИЈАНА КОЦИЋ У НЕПАЛУ: БУЂЕЊЕ УЗ ПОГЛЕД НА ХИМАЛАЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ДИЈАНА КОЦИЋ У НЕПАЛУ: БУЂЕЊЕ УЗ ПОГЛЕД НА ХИМАЛАЈЕ


Двадесетосмогодишња Београђанка Дијана Коцић, бренд – менаџер у области маркетинга, која је до сада посјетила око 25 земаља свијета, подијелила је са заљубљеницима у путовања у Бијељини своја искуства из Непала, који је је посјетила у новембру прошле године.

„ Недавно сам била у Израелу, а прије тога сам посјетила Непал и Шриланку, од тих удаљенијих дестинација. Посјетила сам велики број европских земаља, од Италије, Аустрије, Њемачке, Француске, Шпаније, Португалије... Путујем, јер уживам у томе да истражујем различите културе, да упознајем нове људе. Интересантно ми је то да осјетим како се мијењам кроз путовања. Свако ново путовање ми донесе неку нову спознају, нови контакт, нова пријатељства. Научим увијек нешто ново, како о себи, тако и о земљама које сам посјетила. То ме чини и богатијом као особом“, каже за портал Семберија инфо Дијана Коцић.



„Непал је био моје најдуже путовање, гдје сам први пут на путу провела двадесет дана са ранцем на леђима, без најблискијих пријатеља.  Назвала сам га путовањем у средиште себе, јер сам жељела да видим како је то кад двадесетак дана човјек проведе сам на неком путовању. Ранац је био тежак неких тринаест килограма и требало је све то издржати. Живјела сам тих двадесетак дана у изузетно скромним условима. Сви ми мислимо како је код нас овдје све јадно и биједно, али у Непалу, кад сам се будила у планини, одлазила у пољски WЦ, спавала у хладној просторији, покривена јорганима и ћебадима који су се ко зна када опрали, гледала како људи храну довозе из подножја планине на брдским коњићима, осјетила сам нешто потпуно ново. Када видите све то и све те људе са осмијесима који живе на Хималајима, онда се морате преиспитивати и запитати се – у чему се састоји људска срећа и шта је то неопходно да би човјек био сретан. Због свега тога морамо бити захвални на ономе што ми имамо, јер схватимо да нам за срећу и није неопходан неки велики луксуз“, каже Дијана, истакавши да је Катманду доживјела као град са пуно прашине, али се дивила природи, водопадима, сњежним врховима, изласцима сунца на Хималајима, топлини и једноставности загрљаја с дјецом.

Дијана планира да отпутује у Африку и да се бави волонтерским пословима. Жеља јој је, каже, да посјети Танзанију, Кенију и Јужноафричку Републику. Још увијек истражује и покушава да утврди колико би за њу то путовање било безбједно.

Дијану је путовање у Непал коштало око 1.500 евра.



„Сам трекинг, вишедневно успињање уз Хималаје уз помоћ водича, коштао ме око 600 долара, док је путна карта коштала око 500 еура. Пут јесте скуп, али је живот тамо јефтинији. Жељела сам видјети сафари, пењати се уз планину, али се све може обезбиједити и за мање новца. Млади људи могу за мало новца пропутовати свијетом. Своја путовања сама финансирам и за мене путовања прадстављају страст и велику љубав“, истакла је за Семберија инфо Дијана Коцић.