Синиша Пајић – Двије деценије уз музику и са музиком :: Semberija INFO ::

 

Синиша Пајић – Двије деценије уз музику и са музиком


Иако има тек 31 годину, Синиша Пајић из Бијељине посао је звучно име у музичком свијету. “Музика је уз мене откад знам за себе”, каже Синиша, а у прилог томе говори и чињеница да се већ двадесет  година активно бави музиком. НовиГлас је са Синишом разговарао о музици данас, фестивалу који организује, музичарима у Семберији, али и о још много тога.

Синиша Пајић своје пјевачке почетке везује за хор „Србадија“. Соло пјевање је студирао у класи професорке Радмиле Смиљанић, српске оперске примадоне. У каријери је пјевао на бројним сценама широм свијета, различите концерте.



“Двадесет година се већ бавим музиком. Може се остати и опстати. Дотакао сам се, могу рећи, скоро свих жанрова, али оно што сам закључио је да је класична музика најсавршенији спој свега и најбољи начин да се људима приближи култура”, каже Синиша за НовиГлас.

УГМУС

Прије четири године Синиша је са колегама музичарима основао Удружење грађана “Музички умјетници Семберије”. Удружење је до сада Бијељинцима приредило неколико јединствених догађаја.

“Довели смо Симфонијски оркестар РТС-а који су по први пут одржали концерт у Бијељини, а организовали смо и концерт бањалучке филхармоније. Људима једноставно треба понудити нешто другачије. Није тачно да неће, него им није понуђено”, каже за НовиГлас Пајић.

Прољеће у знаку музике

Један од првих корака УГМУСА-а било је и оснивање фестивала музике. Фестивал “Примавера” одржава се већ четири године, а ове године од 21. до 24. марта имали су рекордан број учесника.

“Цифра од 470 учесника позиционирала нас је као највећи фестивал музике у БиХ, али и окружењу. Из године у годину број такмичара расте, а млади умјетници имају прилику да одмјере снаге са својим вршњацима и науче нешто од врсних музичара који долазе као гости сваке године”, каже Синиша за НовиГлас.
 
НовиГлас