ЈОВАНА НОВАКОВИЋ, ЗВИЈЕЗДА ТЕКВОНДО КЛУБА СОКОЛ: Шампионка са осмијехом :: Semberija INFO ::

 

ЈОВАНА НОВАКОВИЋ, ЗВИЈЕЗДА ТЕКВОНДО КЛУБА СОКОЛ: Шампионка са осмијехом


Једна од најсјајнијих звијезда семберских борилачких спортова свакако је Јована Николић. Од оних звијезда које годинама вриједно тренирају и уче, далеко од очију шире јавности.
 
Јована Новаковић је рођена 2001. године. Прилично рано, у основној школи, показала је интерес за спорт гдје се Теквондо клуб „СОКОЛ“ нашао као идеална средина за брушење талента младе Јоване. Колико су успјели у томе понајбоље говоре резултати које је претходних година постизала ова  такмичарка.



Током свог развојног пута, у различитим категоријама, четири пута је освојила прво мјесто и златну медаљу на Теквондо првенству Републике Српске. Медаљу истог сјаја је освајала шест пута на државним првенствима Босне и Херцеговине. Актуелни је члан Теквондо репрезентације Босне и Херцеговине. Учествовала је 2018. године на „СРБИЈА ОПЕН“, теквондо турниру Г1 ранга гдје је у изразито јакој међународној конкуренцији освојила сребрену медаљу.
 
Својим индивидуалним успјесима и позитивним другарским подстицајем осталих спортиста у ТКД „СОКОЛ“ позиционирала се као битна карика укупног успјеха овог спортског колектива. На државном првенству БиХ у теквондоу 2020. године освојила је златну медаљу у категорији сениорки и тиме допринијела освајању другог мјеста екипно за ТКД „СОКОЛ“.

​Семберске новине - Семберија инфо